avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu 75%
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu 75%

buna ziua. lucrez la o sucursala a unei societati si ieri 09.06.2009 s-a primit o decizie pe fax emisa da catre directorul general ca pentru luna mai 2009 vom primi 75% din salarii (tot personalul sucursalei), deoarece au fost cheltuieli mai mari decat productie. este legal???? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 20:56, 10 Iunie 2009
Va multumesc de raspuns! Nu se pune problema de accident,fac munca de birou.Vor sa ajute firma sa iasa din criza de lichiditati cu care se confrunta.Economia la plata cheltuielilor sociale ar debloca niste plati la furnizori.
in cazul in care ii chemati la lucru si se afla (printr-un accident de munca sau un control ITM), cum justificati suspendarea activitatii? - nu o sa aveti probleme ca declarati una si faceti alta?...poate va confisca veniturile realizate in acea perioada...
parerea mea ca daca angajatii au de lucru nu aveti motiv sa suspendati activitate, riscati cam mult.
Pe baza unei declaratii date de catre fiecare salariat, angajatoul poate fi acoperit cu faptul ca angajatii vin benevol la munca ... munca voluntara nu este interzisa ..... Cine va confisca acele venituri? :hm:
Freeelis, dar oare daca vine ITM in control crezi ca daca sunt acele declaratii considera ca nu au motiv de amenda?

Nu stiu ce sa zic, pe de-o parte pentru unele firme mai mici si cu activitati doar de birou poate ca e utila aceasta optiune a salariatilor dar in cele mai multe cazuri angajatii ar fi presati sa faca aceste gen de declaratii asa cum sunt presati sa faca si cereri de concediu fara plata.

La fara plata riscul chiar mi se parea mai mic pentru angajator, intrucat la aplicarea oug 28 doar de forma, ba mai mult, si cu astfel de continuarea evidenta a muncii (voluntara sau nu) banuiesc ca poti fi invinuit si de evaziune fiscala.
Nu crezi?

p.s. Pentru munca voluntara exista posibilitatea incheierii unor contracte de voluntariat.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii fara plata stabilite prin aga niki27 niki27 Se poate ca si angajator sa satbilesc prin AGA reducerea timpului de munca la 3 zile pe saptamana iar 2 zile salariatii sa fie in concediu fara plata (din ... (vezi toată discuția)
Conventie absolvent dbiancaiuliana dbiancaiuliana sunt angajata conventie pentru absolventi de studii superioare si vreau sa stiu daca sefa mea ma poate da in concediu fara plata dupa bunul ei plac fara ... (vezi toată discuția)
Situatii exceptionale cand activitatea este intrerupta sweet_lorry sweet_lorry Buna ziua, Am o nelamurire survenita in urma unui incident la locul de munca, situatie care ma intriga. Se da articolul 43 din contractul colectiv de ... (vezi toată discuția)