avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Camere de filmat bac doar intr-un judet
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Camere de filmat bac doar intr-un judet

Buna ziua!
In ultima perioada au fost nenumarate discutii privind bacalaureatul din acest an.

In judetul Botosani, Inspectoratul Scolar Judetean a hotarat sa puna in salile de clase camere de supraveghere imprumutate. Am inteles ca au fost facute lucrari in acest sens deja in anumite licee.
Personal nu sunt afectat, am admitere la facultate dar nu consider ca este corect pentru cei care se orienteaza sa mearga la o facultate cu concurs de dosare, ca in Botosani sa fie puse camere de supraveghere iar in alte judete sa nu se procedeze la fel. Este discriminare si este clar ca acesti copii vor pierde locuri la facultate din motive evidente.
Sunt de acord sa se puna camere, dar peste tot in tara.

Este posibil ca elevii din licee sa actioneze aceasta decizie in instanta?
Care ar fi din punct de vedere legal motivul. Ce actiuni sunt necesare pentru asa ceva? (organizarea unui comitet, etc...)
Multumesc ,
Cel mai recent răspuns: meriy , utilizator 19:42, 26 Mai 2010
Camerele video sunt doar un mijloc de supraveghere si impiedicare a fraudelor, dar nu sunt imbatabile si absolute. Este rusinos cati copii si tineri copiaza in tara asta si mai ales cati considera acest comportament normal, si isi revendica dreptul de a copia - adica de ce altii sa poata si ei nu:stunned:
Intr-o tara OTV-izata e de mirare ca se mai merge la facultate#-o
Sa nu aveti impresia ca tinerii romani nu sunt inventivi, cu siguranta exista tactici de copiat chiar si cu camere de supravehgere, cu siguranta sunt supraveghetori coruptibili chiar si cu probele video. La fel, in locurile unde nu sunt camere de supraveghere, e foarte posibil ca supraveghetorii sa impiedice si sa sanctioneze orice tentativa de copiat.
Si apoi, sunt nenumarate locuri la facultati in ziua de azi!:))
andrei12345 a scris:
[...] este clar ca acesti copii vor pierde locuri la facultate din motive evidente.

Scuze, care ar fi aceste motive? Ca nu pot copia? =D> Da, o tragedie!
Dar acesti "copii" sunt deja maturi si asta e viata! pentru unii muma, pentru altii ciuma! :))

Nu vad in faptul ca ai niste probleme de rezolvat ca o piedica in a-ti trai viata. Toti avem probleme, mai mici, mai mari, depinde de noi cum le vedem si cum le abordam.
Este o problema de oameni maturi sa intelegi ca, uneori, ai putea fi prins daca faci marsavii.
Ar fi culmea ca ala de e prins cu banul cu MITA scris pe el sa se planga ca altii au scapat... :happy: Nu asa e viata...
Asa ca, examenul de maturitate poate nu consta doar in istorie si fizica, ci si in alte chestiuni asociate cu primele decizii si hopuri de trecut in viata.
Succes in examenul la facultate!

Diana, ai perfecta dreptate... stiu pe unul (nu spui cine, persoana importanta!;)) care a copiat cu seminaristul uitandu-se la el... La ridicat, l-a cercetat, s-a uitat in banca, i-a schimbat foile... :dance3: omul nostru, nimic! Dadea mai departe!
Aveam in facultate o colega de copia cu oarbe, m-a umplut de nervi cand am stat langa ea la un examen!! I-am spus ca o sa o prinda, sa le puna mai departe, ca pe mine se vede ca si cand imi e rau cand stiu despre de-astea... A prins-o si dai si compara foile mele si-ale ei cu oarbele!
Ce ma faceam daca ma dadea si pe mine afara? iacata, mi-am asumat cand am decis ca nu o pot da in gat! :)
Ce te faci cand stii ca mai sunt care copiaza in sala? Tu esti prins, poate exmatriculat, pedepsit de parinti si poate ala de a reusit sa copieze (nu sa copie, ca se da bacul si la romana) e felicitat pentru rezultate bune! :O

Apropo de limba romana, numai politicienii inalti isi permit sa evite acuzativul... si sa spuna despre idei care le sugereaza ei...
Noi, restul, avem idei pe care le sustinem... chiar daca este ele, ideile, prin sector 5 sau in fostul guvern al Romaniei. ;)
Vad ca discutiile sunt destul de aprinse pe aici...
Insa ele se leaga mai mult de oportunitatea decat de legalitatea unei astfel de decizii...
Decizia poate fi motivata de fraudele (pare-se) masive, insa ar fi nevoie si de o motivare in drept.

Nu cunosc legislatia in materie, insa tare as fi curios ce fundamentare legala are o asemenea masura... Eu as depune o contestatie la Insepctoratul scolar si as vedea apoi care este motivarea (lor) legala.
Evident ca pana cand se misca ceva se termina si examenul...

Da, J H, ca iti ia trei zile sa-ti faci o idee despre toate metodologiile, ordinele si regulamentele de desfasurare a examenelor... :D
E munca sa te pui la punct cu toate...
Asa-i AVLIL...
Asta-i si motivul pentru care nu m-am bagat sa dau sfaturi, ci doar mi-am exprimat curiozitatea!

:coffee: time?

Alte discuții în legătură

Ce se mai poate face? foaie matricola absolvire liceu - note mai mici decat stiam riannart riannart Fiul meu a terminat anul acesta liceul la Colegiul \"Henri Coanda \"Bacau si cand si-a ridicat foaia matricola de la scoala, am constatat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Scandalul cu bac-ul la liceul bolintineanu.... Tarzan2012 Tarzan2012 Stimati forumisti,deschid acest subiect cu concluzia ca fiecare sa ne exprimam parerile cu privire la examenele de bacalaureat. Asa cum stiti,zilele trecute ... (vezi toată discuția)
Una mica despre bacalaureat mimishor mimishor Da, stiu ca ar fi trebuit sa ma pregatesc foarte bine, ca nu e frumos sa trisezi la un examen etc etc dar uite ca sunt in situatia in care la matematica nu am ... (vezi toată discuția)