avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Hotãrâre definitivã ºi irevocabilã
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Hotãrâre definitivã ºi irevocabilã

Bună ziua.
Am intrat în posesia unei hotărâri definitive şi irevocabile prin care am câştigat, instanţa a dispus anularea unui act administrativ ( mi s-au luat nişte bani din salariu şi am fost sancţionat), plus cheltuielile de judecată. Hotărârea are viza instanţei pe ea, timbre semnături, ştampile, etc. etc.
Trebuie să o investesc cu titlu executoriu pentru a-mi recupera banii sau nu?
Care sunt paşii de urmat în caz că instituţia respectivă pe care am câştigat-o nu vrea să pună în aplicare hotărârea?
Cel mai recent răspuns: i am serious , utilizator 00:39, 17 Iunie 2009
Bună ziua.
Vă mulţumesc pentru precizări, însă a apărut o altă problemă. Hotărârea Curţii de Apel nu are prevăzut cuantumul cheltuielilor de judecată cerute în recurs. Ce se poate face în acest sens?
A fost pronunţată pe 30 aprilie 2009, abia azi am studiat-o în amănunt.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2009
eugen68octavian, utilizator
Omisiunea instanţei de a se pronunţa asupra cheltuielilor de judecată nu poate fi îndreptată pe calea procedurii reglementată în art.281 C.proc.civ. . Potrivit actualei reglementări, partea interesată poate solicita completarea hotărârii, în temeiul art.281 ind.2 C.proc.civ. Cererea de completare a hotărârii poate fi formulată de partea interesată în acelaşi termen în care se poate declara, după caz, apel sau recurs împotriva acelei hotărâri, iar în cazul hotărârii date în fond după casarea cu reţinere, în termen de 15 zile de la pronunţare.

sau

Potrivit art.281 ind.1 alin.1 C.proc.civ., în cazul în care sunt necesare lămuriri cu privire la înţelesul, întinderea sau aplicarea dispozitivului hotărârii ori acesta cuprinde dispoziţii potrivnice, părţile pot cere instanţei care a pronunţat hotărârea să lămurească dispozitivul sau să înlăture dispoziţiile potrivnice . După declanşarea executării silite, lămurirea dispozitivului hotărârii poate fi solicitată numai pe calea contestaţiei la executare, în condiţiile art.399 alin.1 teza a II-a C.proc.civ. , înăuntrul termenului de prescripţie a dreptului de a cere executarea silită .

Vă mulţumesc pentru răspuns.
sa stiti ca si daca era definitiva si unitatea era de acord putea sa o puna in executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere lamurire dispozitiv Antoanela Geaman Antoanela Geaman As dori sa imi comunicati parerea dvs. in legatura cu urmatoarea situatie: Actiune castigata in fond pe litigii de munca . Angajatorul declara recurs.In ... (vezi toată discuția)
Lamurirea hotararii judecatoresti anamariamed anamariamed Buna ziua, Am si eu o nelamurire, va rog sa ma ajutati sa gasesc un raspuns. Am fost parte civila intr-un dosar in care am avut castig de cauza (fond, ... (vezi toată discuția)
Termen legal matist68 matist68 La Multi Ani. Se pot lămuri dispoziţiile neclare dintr-o hotărâre judecătorească? Dacă apreciez că dispozitivul unei hotărâri este neclar ... (vezi toată discuția)