avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caldura in comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caldura in comun

Avem caldura in casa de ne sufocam,stam cu geamul deschis la 2-3 grade afara, factura e pe masura, iar cei care o furnizeaza nu au nici un interes sa o reduca, le-ar scadea venitul, asa ca perpetua situatia. Ce as putea face, unde sa ma aresez, ANPC de ex.
Sa pun repartitoare cica trebuie sa puna 80% din locatarii de pe scara, mai e valabila dupa legea 121/2014?
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 10:15, 27 Ianuarie 2015
O solutie tehnica: puneti robinete termostatate la caloriferele din casa. In felul acesta veti avea temeperatura dorita in casa. Totodata, va scadea un pic si factura de RADET.

Vorbiti cu vecinii si ii determinati sa faca la fel: va scadea foarte mult factura RADET.
Tehnic e foarte simplu ...
Exista macar doua moduri de a va rezolva problema costurilor cu caldura:
- administratorul sa inchida vanele din subsol pe timpul zilei atunci cand temperatura exterioara este mai mare;
- daca aveti vecini la fel de nemultumiti ca si dv., cel putin 80% din numarul apartamentelor de pe scara, montati-va repartitoare.

A va pune numai robinete termostatice si a inchide caloriferele fiecare cum vrea sau cum poate este o solutie fara rezultate notabile, atata timp cat se plateste la gramada (pausal).
Faceti o reclamatie la furnizorul de caldura. Furnizorul trebuie sa furnizeze caldura la anumiti parametrii, presiune, debit, temperatura a agentului termic, parametrii care trebuie adaptati si la temperaturile exterioare. Sunt normative care reglementeaza functionare retelei de distributie, NP 58/2002 si NP 59/2002.

In tarile civilizate din vest se folosesc de zeci de ani regulatoare de presiune automate cu termostat, montate inainte de contor, pe conducta de alimentare a blocului sau scarii. Termostatul reduce automat furnizarea agentului termic in functie de temperatura exterioara. Acestea trebuie montate de furnizorul de caldura.
La noi inca se folosesc metode inapoiate, precum inchiderea vanelor de separatie, manual, desi specialistii indica importanta reglarii automate de cel putin 20 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A.n.r.s.c - modificarea legislatiei privind sistemul de incalzire in locuintele dotate cu repartitoare Daniela_2014 Daniela_2014 As dori sa stiu daca la acest moment exista un act emis (lege, hg, ordin) cu privire la interzicerea inchiderii repartitoarelor in locuinte si, implicit ... (vezi toată discuția)
Montare robineti cu cap termostatic mariussoare_84 mariussoare_84 Buna dimineata, Imi puteti spune va rog daca exista obligativitatea ca, bransat fiind la Radet, pe langa montarea repartitorului trebuie neaparat sa am si ... (vezi toată discuția)
Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)