avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programul de munca inegal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programul de munca inegal?

In cadrul unei unitati hoteliere, in care se lucreaza si noaptea, dar si in ture de 12 ore, trebuie prevazut un program de lucru inegal, atat in contractul individual de munca, cat si in Regulamentul Intern? Intrebarea mea este cum trebuie acesta prevazut in contract(ca formulare), daca trebuie precizate sporuri (noapte) si cum trebuie sa arate pontajul, pentru a trece testul ITM !... Ma refer la numarul de ore, repaosul saptamanal, ore suplimentare/de noapte .... Directorul de hotel, care a lucrat mai multa vreme in turism, imi dadea ca exemplu un grafic de lucru si un pontaj in care receptionerele (3 la numar) lucreaza fiecare 2 zile consecutiv cate 12 ore, apoi au o zi libera - evident intercalate, astfel incat sa fie acoperite toate zilele. Este corect? Am mare nevoie de ajutorul dvs!!!
Cel mai recent răspuns: oanacatalina , utilizator 13:42, 11 Iunie 2009
1. Directorul are dreptate, asa se face pontajul.
2. In CIM se scrie: 40 de ore pe saptamana cu "program zilnic inegal".
3. In Regulamentul intern puteti detalia, asa cum spuneti si in interventia dvs., cu existenta graficului.
4. Asa se procedeaza si in cazul altor ocupatii (ex: paznicii).
tudorvaleriu a scris:

1. Directorul are dreptate, asa se face pontajul.
2. In CIM se scrie: 40 de ore pe saptamana cu "program zilnic inegal".
3. In Regulamentul intern puteti detalia, asa cum spuneti si in interventia dvs., cu existenta graficului.
4. Asa se procedeaza si in cazul altor ocupatii (ex: paznicii).

Va multumesc foarte mult pentru promptitudine si va rog sa-mi ingaduiti sa va mai cer cateva lamuriri!
1.Prin urmare, este posibil ca o persoana sa apara in pontaj 2 zile la rand cu cate 12 ore lucrate si abia apoi 1 zi de repaos? Nu este necesar sa aiba un repaus de 24 ore dupa 12 ore lucrate?
2.In CIM va aparea - Durata muncii :o norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana. Repartizarea programului de lucru se face : program zilnic inegal. Este corect?
In felul acesta, tot ceea ce va aparea peste 8 ore (in cazul de fata 4 ore) se va plati ca ora suplimentara, iar orele de noapte se vor plati cu un spor de 15%?
3.In Regulamentul Intern voi anexa graficul de lucru pentru toate posturile (receptioner, ospatar, barman, camerista)?
Este necesar sa nominalizez angajatii din sezonul respectiv?
Va multumesc anticipat!
1. Normal ar fi 12/24 ore. Daca din motive obiective se lucreaza mai mult se da liber sau se plateste dublu (cu spor de 100%).
2. In CIM scrieti asa cum ati spus dvs. Se vor plati ca ore suplimentare orele ce depasesc 40 de ore pe saptamana sau cele 160 (176) ore pe luna. Orele de noapte se platesc cu un spor de 25% (art.41 din CCMUNN pe anii 2007-2010).
3. In Regulamentul intern nu veti afisa graficul pentru ca acesta se schimba in fiecare luna. Veti scrie in el ca ocupatiile respective vor lucra cu program de 12/24 ore (sau cum hotarati) conform graficelor de lucru intocmite lunar.
4. In grafic se nominalizeaza fiecare salariat in parte. In RI se numesc numai ocupatiile (functiile).
Multumesc foarte mult!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua...spuneti-mi va rog o firma care are mai multe puncte de lucru iar numarul salariatilor insumeaza in jur de 30 este obligata sa aiba CCM (daca se ... (vezi toată discuția)
Pontaj sfprof sfprof Buna ziua! Am rugamintea daca ma puteti lamuri asupra unei probleme. La punctul de lucru bar am doua salariate care lucreaza cate 12 ore zilnic, trei zile ... (vezi toată discuția)
Este legal sa lucrezi 12 cu 24 liber, 12 cu 48 liber dar prezenta ... max36 max36 Este legal sa lucrezi 12 cu 24 liber, 12 cu 48 liber dar prezenta si statele sa fie intocmite cu 8 ore pe zi 5 zile pe saptamana ? Mentionez ca in CIM este ... (vezi toată discuția)