avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati intretinere

Este vorba despre o persoana batrana, bolnava, singura si cu venituri reduse pe care incerc sa o salvez sa nu-si piarda casa si sa moara pe strada, oricum mult nu mai are...asa ca va rog mult sa nu ma mai ironizati ci sa va rezumati strict la a raspunde, fara atac la persoana!
Este posibil ca la o datorie acumulata in 3 ani in cuantum de 6600 ron cu penalitati de 5400 ron ca penalitatile aferente pe luna decembrie 2014 sa fie 186 ron?
Mi se pare enorm, se incadreaza in "nu mai mult de 0.2%/zi"?
Penalitatile vor depasi datoria de baza, e posibil?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
ContSters143145, utilizator
Este posibil ca suma penalizarilor pe lista curenta sa fie de 186 lei.
Am sa incerc sa explic.
- suma totala de 6600 lei este compusa din cote mai vechi de 500 zile, alta parte din cote mai noi de 500 zile.

- cele mai vechi de 500 zile au fost penalizate (fiecare din cotele lunare) atata timp cat erau sub 500 zile vechime, pana cand efectiv s-au dublat ca valoare. De la dublarea lor, aceste cote nu au mai putut fi penalizate deoarece penalizarea nu poate fi mai mare decat cota penalizata.
In contabilitate, nefiind facuta nicio plata in acest rastimp, a ramas o restanta referitoare la aceste cote lunare mai vechi de 500 zile fata de data ultimei liste afisate compusa din cote, pe de o parte, si penalizarile cotelor respective, pe de alta parte. Practic aceasta restanta este alcatuita din 2 sume egale, cotele de intretinere neachitate si penalizarile acestora.

- cele mai noi de 500 zile se penalizeaza in continuare, luna de luna, adica fiecare cota neachitata pentru 30 zile, pana cand (in viitor) vor deveni si ele mai veche de 500 zile.
Suma penalizarilor referitoare la aceste cote este mai mica ca valoare decat totalul cotelor mai recente deoarece nu s-a incheiat penalizarea lor.

- suma de 186 lei este o suma a tuturor penalizarilor cotelor mai noi de 500 zile calculate pentru 30 zile de neachitare scurse intre ultima afisare si afisarea curenta.
Deci suma de 186 lei nu are nicio legatura cu suma curenta, ci numai cu o parte din suma totala a restantelor.

- penalizarile care se afla in totalul restantelor nu se penalizeaza.
Multumesc....aveti insa un deosebit talent de a raspunde la orice ALTCEVA decat intrebarea adresata in forum :D
Scrie foarte clar in mesaj ca debitul de baza ACUM este 6600 iar total penalitati 5400. Am precizat ca pe luna curenta este afisata suma de 186 pentru o luna, respectiv decembrie. La asta va rog sa-mi raspundeti ca pentru mine e in chineza, nu este domeniul meu de competenta nici macar tangential.
Deci, SUMA DE 186 AFISATA CA PENALITATI PENTRU O LUNA ESTE NORMAL? CAT REIESE DIN CALCULE PENALITATE PENTRU O ZI?

Va multumesc domnule avocat, insa nu asta am nevoie, legea am citit-o si eu, ce-i printre randuri insa nu stiu.....
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
Adriantot, moderator
RGV a scris:
Este posibil ca la o datorie acumulata in 3 ani in cuantum de 6600 ron cu penalitati de 5400 ron ca penalitatile aferente pe luna decembrie 2014 sa fie 186 ron?

Da este posibil.
La un debit de 6600 lei acumulat in decurs de 3 ani, este normal ca penalizarile sa ajunga la 5400 lei iar pe o luna sa fie 186 lei.

Vad ca sunteti nemultumit de toate raspunsurile primite pana acum si de aceea am incercat sa raspund "strict" la ce ati intrebat, cu scuze fata fata de ceilalti parteneri de dialog care au spus inaintea mea ceea ce am spus si eu acum.
Acum, fiind lamurit ca penalizarile sunt corecte, asteptam alta intrebare.

Am citit consternat duritatea interventiilor celui care a pus intrebarea. Cum poti sa faci in scris urmatoarea afirmatie, citez: "incerc sa o salvez sa nu-si piarda casa si sa moara pe strada, oricum mult nu mai are."

Pe de alta parte, participantii la aceasta discutie au argumentat, matematic, ca e posibil ca valoarea acelei penalizari sa se ridice la acea suma.
Acum , si matematica o contestam ?

Fireste, puteti sa aveti o discutie cu presedintele si sa-i solicitati, politicos, sa va prezinte felul cum s-au facut acele calcule pentru acea doamna proprietar. Dar sa nu fiti surprins daca vi se va cere o procura in care sa se vada ca dumneavostra sunteti mandatat sa reprezentati pe altcineva.

Si o fraza de final: as prefera sa nu-mi raspundeti ....
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul penalitãtilor la întretinere cioarec carmen cioarec carmen Pe data de 23.05.2013 s-a dat o hotărâre judecătorească prin care se stabilesc datoriile ce le am la întreţinere + penalităţi ,ambele calculate până ... (vezi toată discuția)
Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Formula calcul restante cote intretinere dragos7766 dragos7766 Buna ziua, Problema si intrebarea mea se refera mai mult la formulele de calcul ale penalizarilor pentru cazul meu. In acest sens voi exemplifica prin ... (vezi toată discuția)