avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratie rectificativa la 101
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratie rectificativa la 101

Am preluat de curand un grup de societati ale unui actionar. Actele au un circuit defectuos si ajung in contabilitate tarziu. Astfel am descoperit documente neinregistrate din anii anteriori si sunt convinsa ca voi mai gasi si in viitor. Corectiile le fac prin 1174 cf. OMFP 1752/2005. Intrebarea e: depun rectificativa la 101 in fiecare luna cand folosesc 1174 sau corectez tot ce gasesc de-a lungul anului si depun una singura in decembrie 2009?
Multumiri.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 18:17, 11 Iunie 2009
Declaratia rectificativa poate fi depusa ori de cate ori platitorul constata erori in
declaratia initiala, in interiorul perioadei de prescriptie.
Depunerea declaratiei rectificative in termenul de prescriptie a dreptului
organelor fiscale de a stabili diferente de impozite si taxe conduce la intreruperea
prescriptiei. De la data depunerii declaratiei rectificative incepe sa curga o noua
prescriptie pentru perioada la care aceasta se refera.
Corect este sa faceti rectificarile la fiecare termen aferent impozitului modificat,respectiv trimestrial pentru formular 101.Daca rezulta sume in plus de plata se vor calcula majorari de la data scadentei lor.Formular 101 este afernt anului intreg recorectat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 101 rectificativa marianamoraru marianamoraru Buna ziua, O societate comerciala a declarat incheierea exercitiului financiar al anului 2009 pana la 25.02.2010,data pana la care se depune declaratia 101 ... (vezi toată discuția)
Corectare factura inregistrata gresit pdoru pdoru Am constatat zilele trecute (august 2008) ca in martie 2007 (deci anul trecut) s-a inregistrat gresit in contabilitate o factura emisa de mine catre un ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 maryette maryette 1.Daca in urma inreg.in anul 2008 de omisiuni ( facturi reprez.ch.deductibile neirneg.pe anul 2005),rezulta ca am platit impozit pe profit mai mare ,afeent ... (vezi toată discuția)