avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... actiune civila abuz in serviciu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

actiune civila abuz in serviciu

Vreau sa chem in instanta judecatoarea, deoarece prin deciziile ei ilegale mi-a cauzat prejudiciu intr-un dosar.
Urmeaza sa ii cer daune materiale toti banii pe care in mod ilegal i-a declarat prescrisi in acel dosar.
Avand in vedere ca judecatoarea lucreaza la Tribunal, iar suma este semnificativa, urmeaza sa ma adresez Curtii de Apel cu cererea de chemare in judecata??

Mentionez ca nu intentionez sa ma adresez Parchetului sub aspect penal, deoarece am facut deja plangere penala impotriva judecatoarei sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu in celalalt dosar.
Cel mai recent răspuns: catta1 , utilizator 11:11, 13 Februarie 2021
@ FRD - Stiu...dar incercarea moarte n-are :D Cel putin esti linistit ca ai incercat nu ? ;)

Referitor la caile de atac, sincer ...nu cred ca va rezolva ceva. Tot din propria experienta stiu...=D>
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
Krissia ., Alte profesii
Krissia a scris:

nu este posibilă sesizarea instanţei cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către un magistrat decât prin rechizitoriu, nu şi prin plângerea prealabilă directă a persoane vătămate


Deci inteleg ca, spre deosebire de faptul ca pot sa ma adresez instantei sa zic ca oricine a comis cutare infractiune, fara sa ma adresez mai intai parchetului.... in cazul magistratilor trebuie neaparat sa ma adresez intai parchetului.

Dar ce se intampla totusi daca ma adresez Curtii de Apel si zic ca judecatoarea a comis cutare si cutare infractiune??

Raspunderea disciplinara nu e aproape deloc convingatoare, pt ca Inspectia Judiciara imi pare extrem de incompetenta, daca nu chiar in relatii de clica.

A trebuit sa contest la CAB solutia data de CSM constand in... clasarea sesizarii!!
Nu am atacat cu recurs, ci pur si simplu contencios administrativ.
Recurs la ICCJ e calea de atac contra solutiei pronuntate de CAB.


Referitor la caile de atac, sincer ...nu cred ca va rezolva ceva. Tot din propria experienta stiu...

Cum adica?????


Ca urmare, în raport de reglementarea actuală, răspunderea civilă a judecătorului sau procurorului este subsidiară şi indirectă, iar justiţiabilii nu pot formula acţiune civilă în despăgubiri împotriva judecătorului sau procurorului.

Deci asta e doar caz particular de functionar public.
Ce se intampla totusi daca ma adresez CA si cer daune materiale direct judecatorului??

Pot sa incerc sa pacalesc Curtea de Apel??
Eu am formulat actiunea in felul urmator (am omis mentiunile ref la Constitutie si CPP):

Impotriva paratei ..., judecator la Tribunalul ....sectia litigii de munca si asigurari sociale, pentru ca prin hotărârea ce o veţi pronunţa să dispuneţi obligarea acesteia la plata daunelor materiale cuvenite ca urmare a faptelor sale, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de a nu îndeplini un act sau a-l îndeplini în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă si o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice, a daunelor morale si a cheltuielilor de judecata (art. 76 alin (1) Legea 188/1999, art. 94 Legea 303/2004, art. 1357 și urm. C.civ., art. 99^1 cf. Legea 24/2012).
Invederez instantei ca parata se face vinovata si de savarsirea altor infractiuni de abuz in serviciu (art. 297 Cod Penal), precum si fals material in inscrisuri oficiale (art. 324 alin (2) Cod Penal), constituind obiectul dosarului ... al Parchetului de pe langa Curtea de Apel ...
Astfel, in temeiul art. 38 alin (1) pct c) Cod Procedura Penala, Curtea de Apel judecă în primă instanţă infracţiunile săvârşite de judecătorii de la judecătorii, tribunale şi de procurorii de la parchetele care funcţionează pe lângă aceste instanţe.
Inteleg de asemenea sa chem in judecata si Tribunalul ... in calitatea sa de autoritate publica din care parata-judecator face parte, potrivit art. 34 alin (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, precum si Statul Roman, reprezentat prin Ministerul Finanţelor Publice art. 94 alin (1)-(3) Legea privind statutul magistraţilor nr. 303/2004.
Depuneti-va in termen recursul la ICCJ ,cautati un avocat f bun in contecios si sa va mai spun ceva sunteti norocos ca puteti ajunge in recurs la ICCJ.Pe de alta parte avocatul impreuna cu dvs mergeti si studiati dosarul fila cu fila poate gaseste o portita ceva pe vreo exceptie atentie mare daca nu invocati in termenul prevazut de lege cand depuneti recursul orice nelegalitate savirsita de instanta inferioara nu se va admite o alta cerere considerind ca invocati un alt motiv de recurs si se considera tardiv. Va urez multa bafta si va tin pumnii sunt f curios ce se va intimpla cu plingerea penala impotriva judecatorei .reveniti la acel moment cu informatii intrucat s-ar putea sa fie de ajutor si pentru alte persoane .Sa auzim de bine.
S-au amestecat putin subiectele :)
1. Am contestat la Curtea de Apel Bucuresti solutia CSM in privinta cercetarii disciplinare a judecatoarei. In caz ca CAB nu ma satisface, voi ajunge sa fac recurs la ICCJ - aici survine prima data contenctiosul administrativ.
2. Am facut plangere penala impotriva judecatoarei. Momentan nu se poate pune pune inca problema de recurs... nici macar de fond.
3. Am deschis actiune civila impotriva judecatoarei, tribunalului si statului roman... la CA din judet - aici eram cel mai nedumerit... daca am vreo perspectiva concreta sa 'pacalesc' Curtea de Apel sa judece totusi cauza, in conditiile in care eu fac referire la alte fapte penale savarsite de aceeasi judecatoare (care fac obiectul plangerii de la pct.2), insa nu exact fapta pt care am deschis actiunea civila.
Am deschis actiunea civila sa solicit daune.
Ar fi grozav daca pot sa pacalesc Curtea de Apel din judet sa judece cauza... macar sa o infatiseze...pt ca in felul asta voi putea sa ma adresez in recurs la ICCJ!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
aidu, utilizator
Nu stiu la ce visati dvs dar avand in vedere ca atunci cand vine vorba de o curte de apel si dumneavoastra nu aveti ceva palpabil stiti ce sanse aveti/avem nu zero ci minus 1.Dvs decideti pina la urma . PAAA.

Alte discuții în legătură

Ce parere aveti de responsabilizarea magistratilor? Roland Mindrila Roland Mindrila Se discuta de ceva vreme de responsabilizarea magistratilor: \"Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a aratat ca institutia pe care o conduce ... (vezi toată discuția)
Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)
O noua actiune? handsu handsu Respingerea aplicarii legilor a caror constitutionalitate a fost stabilita de Curtea Constitutionala , char la recurs , constituie depasirea/neindeplinirea ... (vezi toată discuția)