avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... actiune civila abuz in serviciu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

actiune civila abuz in serviciu

Vreau sa chem in instanta judecatoarea, deoarece prin deciziile ei ilegale mi-a cauzat prejudiciu intr-un dosar.
Urmeaza sa ii cer daune materiale toti banii pe care in mod ilegal i-a declarat prescrisi in acel dosar.
Avand in vedere ca judecatoarea lucreaza la Tribunal, iar suma este semnificativa, urmeaza sa ma adresez Curtii de Apel cu cererea de chemare in judecata??

Mentionez ca nu intentionez sa ma adresez Parchetului sub aspect penal, deoarece am facut deja plangere penala impotriva judecatoarei sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu in celalalt dosar.
Cel mai recent răspuns: catta1 , utilizator 11:11, 13 Februarie 2021
Credeti-ma le-am facut pe toate si nu odata. Si individa tot lipita de scaunul ala este...si nimeni nu face nimic...:(
Pai n-ati putut ajunge la CEDO, macar la ICCJ? :)
Nu este posibil sa ajung la I.C.C.J. La CEDO am ajuns in faza initiala insa m-am imbolnavit si nu am mai reusit sa continuii demersurile... Poate voi ajunge acum cu cazul prezent.
Totusi cred ca este f usor sa ajungeti la ICCJ: faceti sesizare la CSM impotriva judecatoarei.
Apoi, daca CSM nu solutioneaza corespunzator, contestati solutia CSM la CAB.
Apoi, daca nici CAB nu solutioneaza corespunzator, ajungeti in recurs la ICCJ!
Poate puteti sa solicitati si atasarea dosarului, la CAB sau ICCJ?!
In subsidiar, puteti cere ICCJ stramutarea in apel, de la Curtea de Apel?!

Sau puteti face la cacealma, sa deschideti fondul direct la CA, apoi, daca CA da inadmisibil, sa faceti recurs la ICCJ :)

Toate ideile mele fanteziste se cuvin administrate cu un varf de sare.
@aidu

Multumesc pt idei. Consider necesar sa mai adaug si urmatoarele precizari :

Potrivit art.51 alin.(3) din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, împotriva hotărârilor prevăzute la alin. (1) [hotărârile secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii prin care s-a soluţionat acţiunea disciplinară] se poate exercita recurs în termen de 15 zile de la comunicare de către judecătorul sau procurorul sancţionat ori, după caz, de Inspecţia Judiciară sau de către ceilalţi titulari ai acţiunii disciplinare care au exercitat-o.

Competenţa soluţionării recursului aparţine Completului de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Din Completul de 5 judecători nu pot face parte membrii cu drept de vot ai Consiliului Superior al Magistraturii sau judecătorul sancţionat disciplinar.

Abaterile disciplinare săvârşite de judecători sau procurori, activitatea ori conduita necorespunzătoare a acestora, încălcarea obligaţiilor profesionale în raporturile cu justiţiabilii pot fi sesizate la Consiliul Superior al Magistraturii, în temeiul art.97 din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Potrivit alin.2) al aceluiaşi articol (97 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor) exercitarea acestui drept nu poate pune în discuţie soluţiile pronunţate prin hotărâri judecătoreşti, care sunt supuse căilor legale de atac. Prin urmare,

Reformarea hotărârilor judecătoreşti se realizează exclusiv prin căile legale de atac, exercitate în termenul şi condiţiile prevăzute de lege.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca instanţă de judecată, nu poate pune în discuţie printr-o procedură administrativă hotărârile judecătoreşti pronunţate de instanţele judecătorești în cauzele cu care acestea au fost legal investite. B-)

Alte discuții în legătură

Ce parere aveti de responsabilizarea magistratilor? Roland Mindrila Roland Mindrila Se discuta de ceva vreme de responsabilizarea magistratilor: \"Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a aratat ca institutia pe care o conduce ... (vezi toată discuția)
Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)
O noua actiune? handsu handsu Respingerea aplicarii legilor a caror constitutionalitate a fost stabilita de Curtea Constitutionala , char la recurs , constituie depasirea/neindeplinirea ... (vezi toată discuția)