avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintarea postului

In cazul concedierii prin desfiintarea postului si nu din vina salariatului, as vrea sa stiu
1)- cand anume este legal sa se desfiinteze sau, mai precis, sa se solicite la ITM de catre firma desfiintarea acestuia (a postului), de asemeni, foarte important, care este legea care stipuleaza acest lucru
2) -daca in perioada preavizului (pana la concediere) in Revisal e legal sa se practice vreo modificare in datele angajatului fata de situatia anterioara aplicarii preavizului, si ce anume e voie sa se modifice si in baza carei legi, iar daca nu, care e legea care nu permite acest lucru si cu ce se sanctioneaza, cine si unde trebuie sa atentioneze pentru aplicarea sanctiunii/masurilor fata de aceasta modificare nepermisa
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornelissa , utilizator 08:41, 14 Februarie 2015
Multumesc, FRD. Ce fac daca zilele vor fi trecute/mentioante corect ?
Chiar daca sunt trecute corect , aveti dreptul sa contestati in instanta decizia respectiva.
Ati calculat si va ies 22 de zile? In acesasta situatie invocati nultatea deciziei pentru lte motive prevazute de lege cereti in instanta ca societatea sa puna la dispozitia acestei de catre parata a tuturor documentolor ce ar duce la solutionarea cauzei(organigrama ,decizia aga,statele de plata,etc)Analizati cu atentie ce scrie in decizia de concediere. Ar trebui sa se arate cauza reala ,in urma careia sa ajuns in situatia de a va desface contractul de munca dar aici nu dumneavoastra ,nici eu si nici colegii de pe forum nu avem cum sa apreciem aceasta situatie de fapt,decat un avocat. Multa bafta.

In Codul Muncii poate nu este, dar undeva intr-o metodologie legala trebuie sa existe, am vazut scris negru pe alb si nu era vorba de vreun comentariu anonim-era intr-un text pe o pagina oficiala. In concluzie, poate ne puteti specifica totusi reglementarea care specifica MOMENTUL la care se solicita desfiintarea postului catre ITM, poate va aduceti aminte-chiar daca ACUM nu e in legislatia muncii, avand in vedere ca are legatura cu munca-respectiv cu desfiintarea postului (!), ea ar trebui considerata ca facand parte nu numai din legislatie ci inclusiv din legislatia de profil (din legislatia muncii)
Nu exista doamna asa ceva, nu a existat niciodata din 2003 incoace nimic din ceea ce vreti dvs. Sa va spunem unde gasiti. Ati primit deja mai multe raspunsuri complete, mai puteti cauta subiecte similare in forum sa vedeti mai multe detalii, puteti cauta si hotarari judecatoresti pe google sa vedti cum se analizeaza in instanta...

Alte discuții în legătură

Reclamatie itm, art.65 vikipatru vikipatru As avea nevoie de un sfat, va rog! Mi-a fost comunicata instiintarea, ca conform deciziei 100 din data 01/10/2008 postul meu urmeaza a fi desfiintat si ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post msc_angela msc_angela Buna ziua, Am o problema pe care v-as ruga sa mi-o lamuriti, daca se poate. Sunt angajata la o firma, iar acum o luna am reusit si l-am angajat si pe sotul ... (vezi toată discuția)