avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrarea contractului de munca

Sunt angajata la o firma din Constanta din data de 11.03.2009 deci astazi am implinit trei luni. In momentul angajarii seful meu mi-a spus ca: imi va face contract de munca dar nu din prima luna, ca sa vada daca ma descurc. In aceste trei luni eu am mai adus in discutie contractul de munca dar seful meu m-a tot amanat cu diverse scuze. Vazand ca seful meu este neserios eu mi-am gasit un alt loc de munca si deja de luni 15.06 trebuie sa incep munca acolo. Astazi l-am anuntat pe seful meu ca vreau sa plec, deci doar cu 3 zile inainte. Il pot obliga in vreun fel sa-mi faca contract de munca pentru perioada muncita?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 22:30, 11 Iunie 2009
Multumesc pentru ajutor.
Pe mine ma intereseaza sa-mi fie inregistrat contractul indiferent daca angajatorul plateste sa nu amenda. Dar eu deja de luni trebuie sa fiu la noul loc de munca. Daca ii fac reclamatie la ITM, pot face daca am plecat deja de acolo sau trebuie sa fiu acolo cand vine inspectia? Si... colegii pe care ii am aici sunt destul de vechi si in relatii bune cu seful, tind sa cred ca vor fi de partea lui daca se ajunge intr-o astfel de situatie. Imi ajunge sa declare fata in locul careia am venit ca pe 14.03 cand a plecat ea eu eram acolo deja de trei zile, si inca vreo 2-3 oameni care m-au vazut in trecere pe acolo. Firma de care va zic este o agentie imobiliara deci prea mult contact cu persoane din afara nu am avut; adica nu exista mai nimeni (in afara de colegi) care sa declare ca eu din 11.03 sunt acolo zilnic de la 08:00 la 17:30. Salariul eu l-am luat "in mana" fara sa existe fluturasi de salariu, extrase de cont etc sau orice document de unde sa rezulte ca ati prestat servicii.
Puteti depune sesizare la ITM, in care specificati perioada lucrata si faptul ca nu vi s-a intocmit c.i.m. pe perioada respectiva.
~ Conținut șters la cerere ~
:offtopic:

observati ca amenda pentru munca la negru este mult mai mica decat amenda pentru inregistrarea cu inatrziere a CIM?
CM
- e) primirea la munca a persoanelor fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei pentru fiecare persoana identificata
lg 130
- Nerespectarea de catre angajator a prevederilor art. 1, 2, ale art. 3 alin. (2) si ale art. 5 alin. (2) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 6.000 lei

Mi se pare ca aceasta diferenta de fapt incurajeaza munca la negru in defavoarea unui angajator care de buna voie ar veni sa inregistreze un contract dupa mai mult de 20 de zile..

Ce ziceti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru Vlad28 Vlad28 Buna ziua Lucrez ca si contabil sef intr-un grup de firme, fiind angajat cu CIM pe o singura firma. Insa eu tin contabilitatea la toate cele 5 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca!!! BRANDY_B BRANDY_B Va rog frumos sa-mi spuneti ce lege reglementeaza faptul ca angajatului se face contract din prima zi de munca,urmand ca in termen de 20 de zile sa fie ... (vezi toată discuția)
Munca la negru dorana dorana Buna ziua Lucrezi de 2 saptamani si inca nu am contractu de munca.A venit acuma control de la ITME,am raspuns la ceva intrebri....intrebarea mea este ,,Pot sa ... (vezi toată discuția)