avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisie Presedinte Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisie Presedinte Asociatie

Buna seara! In scara unde administrez , Presedintele Asociatiei de Proprietari si-a dat demisia , iar membrii comitetului executiv nu se implica. Pot sa convoc eu in calitate de Administrator o adunare generala si sa le aduc la cunostinta ca trebuie sa isi aleaga un nou Presedinte.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 17:07, 9 Februarie 2015
Nu doresc sa intru intr un dialog nici cu Domnul Adriantot pe care il respect , iar cu Dumneavoastra Doamna elga , nici nu se pune problema .
Nu doresc sa va ridic in slavi , dar la cunostiintele pe care le aveti ( ambii ) puteti scrie o carte despre asociatii.
Dar aceasta este parerea mea, eu nu sunt din acela , cand pe stanga cand pe dreapta si nu este vorba daca domnul administrator poate sa convoace AG,
Pai sa ma ierte Bunul Dumnezeu , ca sa ajungi administrator si sa nu cunosti cum si cine convoaca o adunare generala ? mai putem vorbi din ce este alcatuita o lista de plata ? despre ce registre se folosesc intr o asociatie etc etc.
Eu cred ca nu se pune problema la distinsul domn si mai cred ceva ; cand presupui ceva , pe undeva exista un sambure de adevar , sa fim seriosi !
Asa ca il rog pe distinsul Domn , sa vina cu lamuriri
Eu nu ma pricep asa de bine in ale asociatiilor de aceea din cand in cand mai apelez pe la carte , pe acest forum .
Si imi sustin afirmatia , asociatia de proprietari o fi ea un fel de SRL , dar nu este " un munte de bani " principiul meu ramane acelasi : daca sau imi convine bine , de nu cumpar din alta parte .
In incheiere , il rog pe distinsul Domn daca are " putere " sa revina cu lamururi si sa i rapunda si Domnnului Adriantot ce l a intrebat si chiar mie
Oseara buna va doresc
eugarizan a scris:
Pai sa ma ierte Bunul Dumnezeu , ca sa ajungi administrator si sa nu cunosti cum si cine convoaca o adunare generala ? mai putem vorbi din ce este alcatuita o lista de plata ? despre ce registre se folosesc intr o asociatie etc etc.

Stimate domn/doamna va rog sa cititi cu atentie mesajele,deoarece eu am intrebat daca se poate in cazul in care Comitetul Executiv nu se implica DELOC, nu ca as vrea sa aflu acest lucru care de altfel il stie si un administrator cu 8 clase.
Iar referitor la salariu, am spus ca asa consider eu, nu ca asta ar fi adevaratul motiv pentru care a demisionat.
Eu administrez 80 de apartamente si in prezent iau 1000 lei din care imi platesc contributiile ca PFA.
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
elga50, moderator
Da, nu problema sumei negociate pentru prestare are importanta in aceasta discutie.
De altfel, cred ca aveti incheiat un contract de prestari de servicii incheiat cu com. executi - semnat de catre presedinte...
Acesta nu poate fi un motiv serios de demisie, dar cum demisia este un act unilateral de vointa - ce poti sa zici? Fiecare face cum doreste, dar revin si zic ca nu este corect sa pleci pur si simplu de la o as. prop. ca de la stana comunala.
Convoci AG, stabililesti in ordinea de zi alegeri, te retragi si-ti vezi de treaba.

Cred ca este corect sa procedati cum vi s-a sugerat, daca nu ati si facut deja acest lucru.
Succes!
euely
Va multumesc mult ca ati revenit cu unele lamuriri unde exista semne de intrebare .
Eu va spun drept ca nu mai doream sa intervin sau sa port un dialog , dar cele spuse de Dumneavoastra m a determinat sa fac acest lucru .
La prima postare a mea , am facut referire la " slabiciunea " de care a dat dovada presedintele de asi da demisia " pe considerentul ca eu doresc o marire de salar " si mi am spus punctul de vedere pe care il mentin , deoarece : nu iese fum fara sa faci foc .
Am considerat ca nu mai era normal ca eu sa spun acelasi pe care l a spus : amirdan . Domnul Adriantot , Doamna elga Domnul Adam Grecu , Dumneavoastra ca administrator si sa aflam acum ca sunteti PFA, nu aveti dreptul sa convocati o adunare generala , ca proprietar da impreuna cu 20% proprietari , nu va trimit la lege presupunand ca o cunoasteti .
Ca sa mi spune ti acum " sa citesc cu atentie mesajele deoarece eu am intrebat daca se poate in cazul in care Comitetul executiv nu sa implica DELOC , nu ca as vrea sa aflu acest lucru care de altfel il stie si un administrator cu 8 clase "
Stimate Domn / doamna , nu ma faceti sa mi schimb impresia , deoarece ati comis o noua greseala , un administrator ca sa obtina acel atestat , trebuie sa aiba cel putin diploma de bacalaureat , nu 8 clase .
Vreti sa va spun ceva : eu daca eram administrator , nu intrebam pentru ca nu este treaba unui administrator sa se implice ci sa si vada de treaba lui ce scrie in lege si in fisa postului ( poate la dumneavoastra scrie asa ceva si atunci ne cerem scuze ) , ci intrebam ceva legat de administrarea unei asociatii pentru ca sunt mult " chichite " pe care nu ai de unde sa le sti , intr o asociatie se intampla multe si atunci apelezi la un prieten , la o cunostiinta care se ocupa cu asa ceva .
Dumneavoastra intr o asociatie de proprietari sunteti un angajat care poate fi cu CIM sau PFA .
In ceia ce priveste salariu , nu pot sa ma pronunt aici , pentu ca nu cunosc daca face ti si contabilitate si casierie .
Acesta a fost punctul meu de vedere si va doresc succes in activitatea de administrator .
@eugarizan,
Am si eu o problema in asociatia mea si nu stiu cum sa o rezolv. Dar stiti de ce nu o postez aici pe forum? Va spun tot eu si dau si-o bere. Pentru ca as avea parte de un dialog asa cum are acum utilizatorului @euely.
Eu stiu ca niciodata nu stiu destul si intotdeauna mai am de invatat. :beer:

Alte discuții în legătură

Alegerea membrilor comitetului executiv Costica33 Costica33 Acum o luna de zile am fost ales in comitetul de bloc impreuna cu un cenzor, s-a semnat proces verbal la AG. Acum cateva zile presedintele a convocat adunare ... (vezi toată discuția)
Cand este sedinta de ad. gen. statutara. invinuitii penal mai pot sta in functiile pentru care sunt cercetati? mirceatintisan mirceatintisan Buna seara! Am dat in judecata conducerea asociatiei inca din 2013. Dosarul se afla la parchetul tribunalului de sector, are numar de dosar penal, si se afla ... (vezi toată discuția)
Adunare generala elevic elevic Va supun atentiei urmatoarea situatie din cadrul asociatiei noastre: -Presedintele asociatiei a trimis o notificare catre biroul specializat din cadrul ... (vezi toată discuția)