avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demis din Comitetul executiv al unei asociatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demis din Comitetul executiv al unei asociatii

Buna ziua,

Azi am fost instiintat telefonic de catre presedinta asociatiei ca voi fi demis din Comitetul executiv pe motiv ca nu imi indeplinesc indatoririle si ca va convoca sedinta extraordinara peste 7 zile pentru votarea acestui lucru.Mi s-a mai transmis ca s-au strans semnaturi pentru demitarea mea,dar nu numai a mea ci si a cenzorului .Culmea este ca aceasta presedinta si-a intrat in drepturi ieri (03.02.2015) si eu am fost unul dintre persoanele care au votat-o .
Aceasta noua presedinta pretinde sa i se plateasca 300 lei pe luna pentru serviciul prestat ,dar nu doreste sa fie impozitat acest venit al ei,ci sa ii dam noi ,proprietarii ,banii in mana.
Intrebarile mele ar fi :
Este legal sa primeasca bani in mana ?
Cum se procedeaza cand se demite un membru al Comitetul executiv ?
Pot recandida pentru un loc in Comitetul executiv ?

Tin sa precizez ca mi-am indeplinit indatoririle si m-am implicat in actiunile din bloc , dar din cauza ca am calcat-o pe coada (in trecut) pe aceasta noua presedinta ,acum sunt dat la o parte .

Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
absentnemotivat, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:57, 5 Februarie 2015
Atunci discutati cu presedintele, cu ceilalti membri ai comitetului si stabiliti sa convocati adunarea generala anuala unde o sa dezbateti si problemele ce s-ar discuta acum in adunarea extraordinara. Ce rost are sa faceti doua adunari generale din care una extraordinara cand pana la sfrasitul lunii martie asociatia este obligata sa tina adunarea generala anuala!?
Spuneti-i presedintelui ca neconvocarea adunarii in primul trimestru se sanctioneaza de primarie cu 500 lei, bani pe care va trebui sa-i suporte doar presedintele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegerea membrilor comitetului executiv Costica33 Costica33 Acum o luna de zile am fost ales in comitetul de bloc impreuna cu un cenzor, s-a semnat proces verbal la AG. Acum cateva zile presedintele a convocat adunare ... (vezi toată discuția)
Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Informatii mandat presedinte asociatie proprietari podeag podeag Buna seara. In cadrul asociatiei unde locuiesc, presedintele a fost mandatat sa fie pana in luna septembrie 2015( perioada de un an, 2014-2015). A facut ... (vezi toată discuția)