avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Penalitati exagerate din partea unei firme de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Penalitati exagerate din partea unei firme de recuperare

Buna ziua, in anul 2011 nu am facut o plata la telefon in valoare de 200 ron.Dupa 3 ani, anul 2014, mi-a venit acasa o hartie din partea unei firme de recuperari in valoare de 1000 ron (deci la 200 ron mi-au pus penalitati pana la 1000 ron).Am inceput sa platesc treptat pana in septembrie pana am ajuns la suma de 500 ron. Iar acum in februarie 2015 mi-au trimis o alta hartie in care mi-au majorat iar de la 500 ron la 800 ron. Este normal sa perceapa penalitati atat de multe?? Vreau sa sun sa vb cu ei dar nu stiu cum sa procedez. Sincer mi se pare exagerat de mult.Va rog daca puteti sa ma sfatuiti cum sa procedez .
Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Madaluche , utilizator 12:29, 5 Februarie 2015
din 2011 s-a prescris dreptul de a va cere c/val facturii. invocati prescriptia si nu platiti.
Sunt de alta parere romibaro: daca platesti fie si un leu, prescriptia se intrerupe. Din cate am inteles s-a platit pana in septembrie 2014. Prin urmare nu poate fi invocata prescriptia.
Deci voi solicita prescriptia (adica contravaloare facturii) si nu voi plati nimic.
Va multumesc pentru raspunsul Dvs.
O zi buna
Intr-adevar am platit 500 ron din cei 1000 ron pana in sept. 2014 .Asadar cum pot sa procedez in continuare?
Imi pare rau, Madaluche, nu sunt specialist. Era prea evident ca a fost intrerupta prescriptia, de aceea mi-am permis sa intervin. In rest, exista specialisti pe acest forum care, poate, iti vor da sfaturi pertinente in speta ta.
Bafta!

Alte discuții în legătură

Un sfat privind impozitul pe casa exu exu Buna ziua am si eu o problema.Am o casa la tara la care nu am platit impozitul din 2010.Impozitul anual este de 220 ron , iar acuma in 2014 a venit hartie cu ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie alinacris alinacris Buna ziua. As dori sa ma indrumati cu privire la o problema legata de o datorie catre firma telefonie mobila [EDITAT] - in septembrie 2011 am primit o somatie ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o firma recuperari creante onuflorin23 onuflorin23 Buna ziua.Numele meu meu este Florin si am o problema cu firma de recuperari debite. Prin 2009 am facut un abonament la telefonie iar pana in 2012 am platit ... (vezi toată discuția)