avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

Buna ziua tuturor.

Am dubii cu privire la un aspect legat de munca si vreau daca se poate sa ma lamuriti.

Am lucrat la o firma doua luni. In prima luna mi-am primit salariu in doua parti egale la intevale mari de timp si doar pentru ca am insistat eu nu pentru ca asta era una din obligatiile angajatorului dar nu am semnat niciun stat de salariu.

In a doua luna au intervenit schimbari si am hotarat sa plec comunicand administratorului ca de ziua urmatoare nu mai vin la servici.
Mi s-a promis ca mi se va da salariu pe care binenteles ca nu l-am primit si la interbarea mea "de ce?" mi s-a raspuns ca nu mi-am respectat contractul, probabil ca se refereau la preaviz.
Intrebarea mea este : Ca si angajator poate sa-mi incheie contractul de munca fara nicio semnatura din partea mea? Exista in codul muncii o litera cu care se poate incheia contractul de munca fara ca eu sa fiu instiintata in vreun fel? Cartea mea de munca se afla la Inspectoratul Teritorial de Munca.

Va multumesc anticipat!
Imi cer scuze daca m-am lungit prea mult ce explicatiile.
Cel mai recent răspuns: Filimon Aurel , utilizator 14:55, 13 Iunie 2009
Da, am contract de munca semnat de ambele parti si inregistrat la ITM. Au aparut conflicte si am hotarat sa plec, am comunicat administratorului care mi- comunicat ca este in regula. A doua zi urmand sa mi se dea salariul si sa facem actele necesare inchiderii contractului de munca. Am sunat sa intreb daca pot sa vin sa-mi iau salariu si am fost amanata pentru saptamana ce urma sa vina, dupa lungi amanari am solicitat un raspus ferm si mi s-a spus ca nu-mi vor da banii. Motivul invocat de ei este ca nu am stat in perioada de preaviz pentru care stiu ca trebuiau sa ma plateasca dar nu au de unde, de aceea am hotarat sa plec fara preaviz administratorul stiind aspectul acesta. Si asta a fost, am plecat dar fara sa semnam niciun act.

De la bani mi-am luat gandul, dar vreau sa stiu daca pot sa-mi faca rau cumva si sa inchida contractul de munca fara ca eu sa stiu si sa semnez vreun act. Mentionez ca in momentul in care am plecat nu am semnat nimic.

Multumesc anticipat.
Da, exista posibilitatea de a va desface disciplinar c.i.m. intrucat nu ati depus nicio cerere de demisie sau de incetarea a c.i.m. prin acordul ambelor parti ....
dati-va demisia acum ca urmare a neplatii salariului, motiv pentru care nici nu v-ati prezentat la servici.
Am inteles ca nu vi s-a dat salariul, asa este?
Neplata salariului nu constituie motiv de a nu se prezenta la serviciu , ci poate fi invocat ca motiv pentru incetarea c.i.m. prin demisie fara preaviz (art.79 alin.8 C.mun.).
Da, aveti dreptate. Trebuia sa semnam niste acte dar seriozitatea nu a fost mai intai de toate din partea lor.
D-voastra v-ar comveni sa lucrati o luna pe gratis? Obligatii are si angajatorul nu numai angajatul. Ce dovada au ei ca mi-au platit salariul? Daca erau oameni corecti eram si eu, din pacate nu am avut cu cine.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca cu acordul partilor crish crish Buna ziua, lucrez de 1 an la o firma de vanzari si zilele trecute mi s-a spus sa imi caut alt job.Fara nici un motiv clar.Asa se procedeaza mai nou in ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)
Acordarea de salarii compensatorii ramona800 ramona800 am fost anuntata de catre managerul meu verbal ca aceasta luna este ultima in care voi lucra aici deoarece se restructureaza postul meu. posibilitatile de ... (vezi toată discuția)