avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Clarificari pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Clarificari pensie

Daca indeplinesti stagiul minim de cotizare de 15 ani ,se poate iesi la pensie in cazul barbatilor, inainte de 65 ani?Daca da ce tip de pensie este,anticipata,anticipata partiala sau ce fel de pensie este ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:16, 6 Februarie 2015
Puteti totusi ,sa-mi dati un raspuns concret?Cu stima !
Cu stagiul minim de cotizare de 15 ani se poate beneficia doar de pensie de limita de varsta la 65 de ani.
Nu se poate obtine pensia de limita de varsta inainte de 65 de ani. Daca indeplineati conditia stagiului se putea iesi la pensie anticipata sau anticipata partiala inainte de 65, dar asa cu 15 ani stagiu de cotizare nu se poate.
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 52
Pensia pentru limita de varsta se cuvine persoanelor care indeplinesc, cumulativ, la data pensionarii, conditiile privind varsta standard de pensionare si stagiul minim de cotizare sau in specialitate, dupa caz, prevazute de prezenta lege.

2. In cazul dvs. stagiul minim de cotizare este de 15 ani iar varsta standard de pensionare este de 65 de ani deci puteti beneficia numai de pensie pentru limita de varsta atunci cand veti implini 65 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre vechime pensionare limita de varsta claudia1972 claudia1972 Buna ziua ,va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare,mai exact doua, cati ani minim lucrati ar trebui sa aiba o persoana nascuta in anul 1972 atunci cand ... (vezi toată discuția)
Vârsta minima si cotizatia realizata Natalbanat Natalbanat La vârsta de 62 de ani si 2 luni si cu cotizatia realizata de 23 de ani si 7 luni, un barbat poate iesi la pensie? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta Ileana567 Ileana567 Buna ziua, Un barbat nascut in 1952, cu un stagiu de cotizare de 12 ani, poate primi pensia minima de 350 lei? Casa de pensii spune ca fara 15 ani de ... (vezi toată discuția)