avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie de intretinere din Italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie de intretinere din Italia

In urma cu 6 ani l-am dat in judecata pe fostul sot pentru marirea pensiei de intretinere a fetitei,s-a fixat o suma lunara pe care nu a platit-o niciodata .Dupa ceva timp am depus din nou plangere pentru neplata,singura solutie ce a gasit-o tribunalul a fost sa-i dea 2 ani cu suspendare.In urma cu 3 ani am apelat la Ministerul Justitiei ,mi-au trimis mai multe formulare de completat,atat in romana cat si in italiana deoarece persoana rau platnica se afla in Italia,a fost nevoie de traduceri si legalizari pentru a se face un dosar complet.Apoi acest dosar a fost trimis la Ministerul Justitiei din Roma ,totul a fost facut pentru recuperare.Acolo mi sa pus avocat din oficiu care s-a ocupat sa ma reprezinte,a trebuit sa treaca si prin instanta din Italia sa se poata da sentinta .Sa hotarat sa plateasca suma care mi-o datora.In urma cu 3 luni am fost informata ca va fi executat,dar timpul trece in continuare si nu primesc absolut nimic.Nu inteleg care este procedura pentru executare.Daca poate cineva sa ma ajute,va rog foarte frumos sa o faceti pentru ca eu nu mai stiu ce sa fac.Mai mult de atat ,nu pot sa inteleg aceste legi care nu se aplica.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 19:38, 6 Februarie 2015
Inseamna ca hotararea judecatoreasca trebuie sa fie pusa in executare. Ori a fost pusa in executare dar fostul sot nu are contract de munca si munceste la negru ori procedurile dureaza mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei de intretinere Marilena35 Marilena35 Va rog foarte mult sa ma ajutati . Am avut un proces in Italia pentru recuperarea pensiei de intretinere,in 16 iunie sa finalizat,dar hotararea nu s-a emis ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie de intretinere din strainatate MariaadrianaS MariaadrianaS De sase ani de zile ma lupt pentru pensia fetitei mele,fara nici un rezultat.Am urmat toate caile de acces,tribunal caz civil si penal,recurs la Craiova,iar de ... (vezi toată discuția)
Greseli in acte legale ContSters155051 ContSters155051 in hotararea de divort s a facut o greseala:la finalul acesteia au gresit prenumele sotului,respectiv persoana de care am divortat,.deoarece numele de familie ... (vezi toată discuția)