avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legal sau ilegal / eliberare zona de pisici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legal sau ilegal / eliberare zona de pisici

Buna ziua,
Am si eu o problema. Am niste vecini care si-au lasat libere pisicile ce initial le tineau in casa. Acestea atrag la randul lor alte pisici. Casele noastre sunt foarte apropriate find vorba de un ansambu rezidential unde terenul caselor este de 250 mp. Sunt plin de nergi deoarece de aproape 1 an strang zilnic rahati de pisica de pe gazon. Gazonul arata groaznic. Unde isi fac nevoile pisicile nu mai creste gazonul. Am ajuns sa iau pe talpa incaltamintei mizeria lor si sa o duc in casa. Intrebarea mea este urmatoarea. Daca pun in curte o cusca pentru prinderea pisicilor, am dreptul legal sa le prind si sa le dau drumul la cativa Km mai departe ? Exista riscul sa fiu amendat sau sa ma trezesc cu vreun proces pentru rele tratamente aduse animalelor ? Mentionez faptul ca eu doar le prin nu le chinui, nu le omor ci doar le dau drumul in alta parte sau le duc la ecarisaj. Am discutat cau vecinul meu dar nu gasesc intelegere. Pe de alta parte ma ameninta sa nu ma ating de pisicile lui, dar in acelasi timp nu este deranjat ca acestea imi strica gazonul si isi fac nevoile la mine. Daca sunt ale lui, sa le tina in casa, atat timp cat intra pe propietatea mea , le consider vagaboade si le tratez ca atare. Vreau sa stiu ce pot sa fac din punct de vedere legal astfel incat sa scap de aceste pisici. Multumesc
Cel mai recent răspuns: DUM_LIVIU , utilizator 15:37, 18 Februarie 2015
Sau luati un caine de talie mica ,cu imprumut de la cunostinte , timp de 1 saptamana si in acest interval montati un gard electric pt animale mici - pt mentinerea cainelui in spatiu .
Gardurile electrice pt animale sunt legale dar pot avea efecte nedorite si asupra omului ! Studiati in prealabil legea de reglementare pt folosirea acestora.
O pisica sare peste gard ,dar acesta nu se lasa calcat fara un raspuns . El se bazeaza pe fenomenul conditionarii ,adica animalul invata ca daca se atinge de gard , pateste ceva rau . Si pe viitor il ocoleste .
Aliclara, ma surprinde perspectiva d-voastra. Daca un om vrea sa traiasca in curatenie e cotat ca fiind nebun?

Eu locuiesc intr-o curte comuna cu 20 familii, una are caine si 2 au pisici, ma deranjeaza si pe mine cand "isi marcheaza locul", uneori o fac pe capsunii care vreau sa-i dau copilului proaspeti ... sper din suflet sa scape de pasiunea asta cat mai curand. Totusi au un dram de simt si aduna zilnic rahatii de pe straturile vecinilor ...

Animalele trebuie acceptate in spatiile largi, inclusiv pentru ele e mai bine, in casa, in spatii mici se frustreaza si ele aiurea.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
Cris1971, utilizator
of doamne, copilul meu a crescut, are 26 de ani, nu mai este o problema ...si oricum nu va spun cate lucruri schimba pe zi e bolnav de "curatenie"...se trezeste face dus, vine de la servici, face dus, se intoarce de la sala de gimnastica, (unde face dus la plecare) face dus daca pleaca in oras face dus, cu bineinteles schimbarea ciorapilor, maieurilor, desuurilor, si restului de haine....nu va spun la ce nivel lucreaza masina mea de splat cu capacitate de 7 kg!
Dar asa cum spune dl. GermanAlex
"Toate studiile medicale arata beneficiul animalelor de companie pentru copii. Igiena este insa obligatorie."
Veti gasi dvs la "rece" o solutie...
Poate fara sa va stresati foarte tare, ca sa puteti avea rabdare cu copilasul dvs...si asigurati-i o imunitate naturala...nu cu medicamente....
Numai bine si sanatate sa creasca mare puiutul dvs sanatos si frumos!
alinaclara a scris:

Sfatul meu este sa consultati un psihiatru si sa incepeti un tratament care sa va ajute sa va calmati acesti "nervi" care reprezinta adevarata problema si nu pisicile.Daca ar "disparea" pisicile,ar face loc vrabiilor, ciorilor sau poate porumbeilor (va dati seama ce tragedie ar fi si atunci?). PROBLEMA consta in lipsa dvs de iubire si frustrarile adunate care v-au redus la pseudofiinta intunecata care ati ajuns. Mult succes.

Doamna, sincer nu va inteleg. Sa inteleg ca trebuie sa consult un psihiatru pentru ca am invatat copii sa se spele pe maini sau sa se sterga pe picioare cand vin in casa, sa se spele pe dinti, sa multumeasca cand primesc ceva, sa dea buna ziua cand intra intr-o incapere , etc. Doamna, am avut pana acum broaste testoase, hamster, 2 papagali (marele Alexander), cinteza zebra, dar am realizat ca trebuie sa ai timp si grija de animale nu sa le lasi indiferentei. Cum programul este de dimineata pana seara, plecati ,(copii la scoala/gradinita) ar fi o rautate din partea noastra sa tinem singure niste animale , acesta este si motivul pentru care incet incet am donat celor ce au putut sa aiba grija. Dvs nici nu ma cunoasteti isi deja ma catalogati ca si "pseudofiinta intunecata", frustrat, lipsit de iubire....etc. Un alt vecin , gard in gard cu mine , m-a intrebat daca poate sa construiasca pentru cainele lui (un ciobanesc german) o cusca 2/3 metri langa gardul meu. Am acceptat si nu m-am plans ca vara mirosea (era la 2 metri de usa casei mele). Incet incet vecinii au realizat ca chinuie animalul si l-au donat catre instructorul de dresaj (veneau seara si il scoteau la plimbare 30 min si il inchideau in cusca deoarece le distrugea curtea). Si dvs imi spuneti mie ca eu nu am suflet !? Eu nu am cerut decat un pic de respect din partea vecinilor cu pisici. Credeti doamna ca daca vecinii ar pune o cutie cu nisip afara, animalele nu s-ar invata sa faca acolo ? Am avut la streasina casei cuib de randunici si m-am bucurat sa le am chiar daca gaseam gainat pe masa. Problema cu cele 2 pisici e ca atrag alte 3-4 pisici si zilnic am 1-2 rahati in iarba. Asta este, mi-am dorit sa am un petec de iarba de 60-80 mp si sa ma pot tavalii prin iarba cu copii si nu prin pisati si rahati de pisici. Problema am sa o rezolv treptat. Daca doriti vreo pisica , da-ti-mi adresa si v-o aduc cu drag.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Câinele vecinului mi-a omorât o pisică. ce pot face ca să scap de el? ContSters474233 ContSters474233 am un vecin care are o casa in constructie si 2 caini de vanatoare care pazesc.Problema e ca unul dintre caini are o deosebita placere sa sara gardul la mine ... (vezi toată discuția)
Vecini murdari mihaidavid mihaidavid buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)
Buna seara! ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o ... Yaruleto Yaruleto Buna seara! Ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o familie de destepti de la un bloc care isi fac nevoile peste tot in curtea casei mele? Am incercat ... (vezi toată discuția)