avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita- poprire cont împuternicit
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita- poprire cont împuternicit

Bună seara,

Vă rog să mă ajutați cu un răspuns dacă este posibil, mulțumesc pentru timp și înțelegere.

Un creditor a solicitat încuviințarea executarii silite pentru soție. Aceasta este împuternicit pe contul curent al soțului. Bunuri urmaribile nu sunt. Este posibila instituirea popririi pe contul respectiv, titular soț și imputernit soție -debitor? Datoria este a soției dinaintea căsătoriei iar creditorul cere acum executarea silita la judecătoria pe raza căreia este deschis contul bancar (sector 1).

Mulțumesc pentru ajutor!

Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
marika79, utilizator
Nu am cunoștință de existența unui astfel de abuz. Poate ne luminați și pe noi, dacă aveți astfel de spețe conrete.

Chiar dacă executorul ar trimite o astfel de adresă de poprire, banca nu poate înființa poprirea fără să existe identitate între persoana debitorului și cea a titularului de cont.

Ilie1111 a scris:
Poate ne luminați și pe noi, dacă aveți astfel de spețe conrete.

Banca in intelepciunea ei, nu este organ de decizie si aplicare executionala in acest caz (cel al executarii silite), banca este un simplu tert poprit intr-un raport juridic dintre un creditor /un debitor / si un executor. Astfel incat ea (banca) trebuie sa se conformeze unei incheieri a executorului, adica daca executorul ii spune (legal sau nu) blocheaza lui Y (imputernicit) contul (daca are), dar si contul lui X (titular), atunci banca asta face, se conformeaza. Daca este vreunul lezat in povestea asta ...sa conteste (si contesta daca stie cum), dar nu banca face judecati de drept si valoare in cazul asta, hahaha, ati inteles domn Ilie?
Ca fapt divers, exista cazuri de (atentie) de asociat in SRL, executat pentru datoriile personale ale celuilalt asociat. Da, ati citit corect ! Daramite cand este vorba de sot/sotie. Eu va si spun ce s-a intamplat acolo cu sot/sotie. Executorul a considerat contul sotului bun comun, ca urmare a trecut la executarea patrimoniului sotiei (aaaa ..ca nu era asa, acum trebuie sa vina sotul si sa dovedeasca ca era bun propriu acel cont, numai in patrimoniul lui si nu si in al sotiei). Ati inteles domn Ilie?
Domnu' Trandafir, aveți ceva probleme de percepție în legătură cu Băncile. Banca nu numai că poate, este chiar obligată să respecte toate prevederile legale în vigoare, indiferent de dispozițiile executorului.

În cazul în care în adresa de poprire este menționat debitorul x, și se solicită blocarea contului lui y, Banca nu va înființa poprirea. De asemenea, pentru a solicita executarea silită a lui y, executorul ar trebui să aibă și titlu executoriu împotriva lui y și să dea încuviințarea executării. Ar fi cam mult.
Necunoașterea legii nu ar fi o scuză nici pentru noi, nici pentru terțul poprit, recte banca.

Ilie1111 a scris:

Banca nu va înființa poprirea.

Nu banca infiinteaza poprirea, ci executorul judecatoresc (in baza incuviintarii instantei, desigur), banca este un banal tert poprit, doar face ce i se spune, atat. :))
În mod evident mă refeream a blocarea efectivă a contului. Hai să lăsăm deoparte lucrurile la care nu ne pricepem. Spre deosebire de dumneavoastră eu nu expun păreri personale ci fac referire la practica concretă a Băncilor. Nu există nicio bancă care să facă ceea ce sugerați dvs. Dimpotrivă, știu cazul unei bănci care nu a înfiițat poprire pentru că executorul a anexat un alt titlu executoriu decât cel menționat în adresa de poprire.

Alte discuții în legătură

Poprire la banca, dar sc nu are conturi deschise angyandreescu angyandreescu In momentul transmiterii adresei de poprire, la banca respectiva societatea in cauza nu avea niciun cont deschis. S-a comunicat executorului ca SC nu are ... (vezi toată discuția)
Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Notificare tert poprit vs. contract de cesiune creanta Georgelius Georgelius Buna ziua, Va rog ajutati-ma sa lamuresc o dilema. Societatea X primeste o notificare de la un executor judecatoresc, prin care este somata ca, in ... (vezi toată discuția)