Vă rog să mă ajutați cu un răspuns dacă este posibil, mulțumesc pentru timp și înțelegere.
Un creditor a solicitat încuviințarea executarii silite pentru soție. Aceasta este împuternicit pe contul curent al soțului. Bunuri urmaribile nu sunt. Este posibila instituirea popririi pe contul respectiv, titular soț și imputernit soție -debitor? Datoria este a soției dinaintea căsătoriei iar creditorul cere acum executarea silita la judecătoria pe raza căreia este deschis contul bancar (sector 1).
De ce 5 zile și nu 4 sau 2 zile? Legea spune că termenul de decădere este de 15 zile, pentru adresa de poprire, restul e can-can.
Dacă vă referiți la încheierea de încuviințare, ( atunci nu ar fi trebuit să menționați data primirii înștiințării, ca dată de început a curgerii termenului de decădere) doar atunci avem termenul de 5 zile, cu precizarea că e musai ca încheierea să se dea împotriva soțului nedebitor, ca să aibă capacitate procesual activă. Nu cred că o Instanță ar fi încuviințat o astfel de ipotetică cerere de încuviințare.
Pe de alta parte, nu vad nici cum sa treaca asa, ca din intamplare pe langa noi, termenul de contestatie, ca e usor... ce e usor, sa ignoram cand ceva se intampla cu conturile noastre? Atunci tot vina executorului este?
Imi e greu de inteles cum se poate intampla asa ceva... mai ales ca banca te anunta de poprirea conturilor. E vina ta, ca poprit, ca nu ai actionat.
SC cu 2 incuviintari de executare silita, SC nu este informata in niciun fel in legatura cu litigiile demarate si castigate de creditori.
Pe 12 decembrie i se pune poprire de catre BEJ 1; pe 15 vine poprire de la Anaf, pe 23 vine poprire de la BEJ 2 care transmite poprirea si la terti (a obtinut numele clientilor de la ANAF) iar pe 30 vine a doua poprire de la ANAF.
SC se milogeste la clientii sa incaseze, banca nu spune nimic despre popriri pana SC afla de la un client ca trebuie sa inceapa sa-i plateasca BEJ-ului 2 pentru ca a primit titlu executoriu. Toate aceste infomatii vin catre SC dupa cele 15 zile in care ar fi putut sa faca vreo contestatie pentru ca BEJ 1 a adaugat 16% la valoarea debitului, BEJ 2 nu a fost informat de creditor ca a mai incasat 25% din debit cu vreo 2 luni inainte. ANAF-ul, ca de obicei, a zis ca mai bine clientii SC-ului sa-i plateasca BEJ-ului 2 decat sa faca ei poprire la terti, ca doar nu-s banii lor, nu?
Repet, BEJ-ii nu au trimis nimic la SC. Nici dupa ce SC a aflat de isprava BEJ 2 cu poprirea la clienti, BEJ 2 nu a gasit de cuviinta sa comunice numele tertilor popriti... SC va afla de la clienti, atunci cand acestia vor "intarzia" la plata.
Ce se mai poate face acum, la 30 zile distanta de ultima poprire? Bani in cont nu intra pentru ca clientii platesc la BEJ 2, desi poprirea lui a fost infiintata dupa Bej 1 si desi ANAF-ul ar trebui de fapt sa-si ia primul banii.
SC nu are bani sa angajeze avocati pentru a se lupta cu BEJ-ii prin instante.
Nu cu Bej-ii se lupta , ci cu creditorii , iar termenul de 15 zile pt contestatie curge de la data cand afla de poprire.
Incuviintarea de executare silita, nu se judeca cu citarea partilor, ci in camera de consiliu.
Iar cazul dvs nu are legatura cu discutia.
In legatura cu subiectul, nu s-a intamplat sa se puna poprire pe contul sotului pt datoria sotiei, asa ca trebuie sa asteptam sa vedem cum se termina.