avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trecerea de la sistem de apa contorizat la pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trecerea de la sistem de apa contorizat la pausal

Buna ziua,

Daca un bloc este contorizat (exista apometre la apa calda si rece) poate sa renunte la acestea? In ce conditii?
O parte din proprietari vor sa renunte, altii nu. Problemele au aparut ca sunt pierderi de apa si nu iese indexul total cu suma indexurilor de la apartamente.

Merci frumos de orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:14, 20 Februarie 2015
Daca pierderile sunt mari va sugerez sa propuneti in sedinta de bloc verificarea de catre un instalator a tuturor apartamentelor, incepand, eventual cu cei care vor pausal.
Asa se va vedea care este cauza pierderilor.
Daca nu se poate in sedinta mergeti cu un tabel din usa in usa.
De acord cu sedintele, cu discutarea in adunarile generale, cu tabelele s.a..m.d. Dar verificarea indexului apometrelor si a instalatiilor din apartamente se poate face simplu, fara aceste sedinte si majoritati. Presedintele si membrii comitetului decid ori de cate ori este cazul ca administratorul insotit sau nu de instalatorul asociatiei sau dde un membru al comitetului sa mearga in fiecare apartament si sa verifice. Oamenii de buna credinta vor deschide usa, vor permite accesul, vor da explicatii... Cei ce se opun, vor trebui totusi sa o faca in urma notificarii cu 5 zile inainte, conform legii.
Nicaieri in lege nu exista obligatia de a avea hotararea adunarii generale pentru a verifica instalatiile din apartamente. Cel care ar solicita o asemenea hotarare, nu conoaste legea iar eu l-as intreba daca atunci cand a solicitat interventia administratorului pentru ca i se infiltra apa in casa, administratorul i-a comunicat ca nu-l va ajuta decat daca hotaraste asa adunarea generala.
Domnule Adriantot aveti perfecta dreptate ca verificarea nu trebuie aprobata de AG.
Eu am propus acest lucru ca o contramasura la cererea de trecere la pausal.
Poate ma insel dar si pentru o verificare de acest tip unul din proprietari trebuie sa se planga la presedinte in legatura cu pierderile.
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
Carturarul, utilizator
Poate ma insel dar si pentru o verificare de acest tip unul din proprietari trebuie sa se planga la presedinte in legatura cu pierderile.

Poate sa se planga presedintele la presedinte, pentru ca presedintele este proprietar in condominiu, deci va inselati.
Lasand gluma, nu trebuie sa se planga nimeni, pentru ca este o verificare care se poate face de doua ori pe an, fara anuntarea nimanui, fara acceptul nimanui, cui nu ii convine inseamna ca are o problema, are ceva de ascuns.
Multumesc pentru raspunsuri.

Ca si concluzie...se poate ca la o sedinta de bloc sa se hotarasca trecerea pt cateva luni la pausal?

Poate comitetul executiv sa decida sa nu se respecte ce s-a hotarat la sedinta?

Alte discuții în legătură

Administratorul si presedintele de bloc monteaza in mod fraudulos apometre cu unde radio ContSters346864 ContSters346864 Buna seara, Presedintele si administratorul de bloc au dispus montarea apometrelor cu unde radio fraudulos deoarece nu au convocat o adunare generala ... (vezi toată discuția)
Apa la pausal brgp123 brgp123 Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma lamureasca cineva in urmatoarea problema: In scara unde locuiesc nu exista absolut nici un proprietar fara apometru - ... (vezi toată discuția)
Hotarari ale adunarii generale SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! 1 S-a votat in adunarea generala ca daca un locatar refuza sa primeasca in locuinta sa reprezentantii asociatiei pentru a se citi indexul de la ... (vezi toată discuția)