avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Absolventul de Facultate de Drept si Stiinte Sociale, ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Absolventul de Facultate de Drept si Stiinte Sociale, specializare Administratie Publica, poate fi incadrat ca, consilier juridic?

Buna dimineata!

Dilema mea se poate observa inca din titlul subiectului. Parerile celor din unitatea in care lucrez sunt impartite. Statutul profesiei de consilier juridic spune, la art. 14, pct. c) ca trebuie sa fii licentiat al unei facultati de drept. O discutie asemanatoare pe website-ul D-voastra, datand din 2009, conchide ca nu poti fi consilier juridic daca ai absolvit facultate de administratie publica. Eu am absolvit Facultatea de Drept si Stiinte Sociale din Craiova cu specializarea Administratie Publica.
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri si, implicit, ajutor.
Cel mai recent răspuns: convlad , utilizator 08:56, 12 Februarie 2015
Cati ani ati facut Administratie publica (ca fapt divers)?
3 ani. Si sunt inscris la completare de studii inca 2 ani pentru specializarea Drept (juridic). Dar eram curios daca pot fi incadrat consilier juridic pana la finalizarea acesteia.
V-ati raspuns singur, adica 3 ani nu sunt suficienti, dreptul (de 4 ani) este cel care va da competenta pentru consilier juridic.
Am inteles. Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic - probleme în a participa la concurs deoarece pe diplomă scrie licențiat în drept și nu licențiat în știinte juridice ContSters363911 ContSters363911 Buna seara! Zilele acestea m-am confruntat cu urmatoarea problema: nu am putut sa-mi depun dosarul de concurs pentru functia de consilier juridic debutant la ... (vezi toată discuția)
Admitere in avocatura horeabortan horeabortan Stimati colegi, Va supun atentiei o speta si va rog sa imi mentionati opinia voastra. Sunt absolvent al Facultatii de Drept Simion Barnutiu Sibiu, ... (vezi toată discuția)
Pot sa profesez in domeniul juridic? LILI24 LILI24 Am absolvit Universitatea Tehnica (studii de lunga durata) cu diploma de licenta si fiind functionar public de peste 9 ani (in alt domeniu decat cel juridic), ... (vezi toată discuția)