avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Supraveghere video, intrare in legalitate
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Supraveghere video, intrare in legalitate

Buna ziua. As dorii daca ma puteti ajuta cu un model declaratie de acord .

Locuiesc la casa ( sunt proprietar) si din cauza ca sunt plecat mai tot timpul la servici hotii au dat tarcoale pe la imobil. Asa ca am decis sa-mi cumpar un sistem de supraveghere video , si avand cunostinte de IT am montat camerele de supraveghere in curte gradina etc.... Acum problema mea este ca camerele video fiind montate la o inaltime destul de mare pentru a putea avea vedere totala a gradinii mele, imaginea redata de camera video depaseste propietatea mea. ( adica filmeaza si o parte din gradina vecinilor). vecinii sunt deacord c-a eu sa folosesc acest sistem de supraveghere chear daca sunt filmati in propria lor gradina.

Ce trebuie sa fac?? Sau ce fel de declaratie scrisa trebuie sa obtin de la vecini si ce model de declaratie ??? Daca ma puteti ajuta cu niste modele de declaratie .....
Cel mai recent răspuns: Eduard1 , utilizator 08:17, 16 Februarie 2015
La mine e vorba de teren privat daca sunt pe teren privat adica camerele video filmeaza terenul privat( in casa , curte, gradina, tot ce tine de terenul meu..) e totul legal dupa cum am citit legea si le pot monta si eu nu necesita o firma specializata. firma specializata necesita doar daca le montez sa filmez public.. adica pe strada . Eu am vrut sa stiu ca daca obtin o declaratie de la vecini cum ca sunt deacord sa le filmez gradina e legal...
conform Legii nr.333/2003 art.58 instalarea de sisteme de supraveghere video asimilate sistemelor de alarma trebuie facute de catre firmele licentiate de politie ( explicativ : toate sistemele de supraveghere video care NU sunt in domeniul privat=resedinte/locuinte trebuiesc montate de catre firme licentiate de politie) deci ce este la mine in curte si filmeaza spatiul meu privat pot sal montez eu linistit ...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul de a va monta kit-ul achizitionat, fara a avea nevoie de licenta, intrucat NU sunteti societate ori persoana care desfasura activitati de proiectare, instalare, modificare sau intretinere a componentelor sau sistemelor de alarmare impotriva efractiei.
Legea nr.333/2003 a fost modificata, astfel ca atata timp cat nu desfasurati activitati comerciale, puteti sa va protejati proprietatea instaland in regie proprie sistemul de alarma.

Art. 56
Desfasurarea in scop comercial de activitati de paza sau protectie, de proiectare, producere, instalare si intretinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fara atestat ori fara licenta de functionare prevazuta de lege constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

Singura problema pe care o puteti avea (art.226 - Violarea vietii private, Cod Penal), va fi acoperita de declaratia ce urmeaza a fi intocmita (mai sanatos de facut la notar, cost aprox.60 lei)
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere video rada_gaby rada_gaby E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am si eu o intrebare legate de camere de supraveghere. Intr-un magazin mix la tara, am instalat cu patronul un sistem de ... (vezi toată discuția)
Problema camere video snpcezar snpcezar Buna ziua, ca sa incep povestioara am decis sa imi pun camere de supraveghere la casa am fost in magazin le-am cuparat, am mers cu cineva le-a montat, si am ... (vezi toată discuția)