avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conventie cu cabinet medical individual medic de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conventie cu cabinet medical individual medic de familie

Sunt presedintele unei asoc de proprietari si doresc sa incheiem o conventie cu cabinetul medical individual (medic de familie) de la parter, cf. prevederilor art. 37 din HG 1588/2007, dar proprietarul cabinetului (sotul doctoritei) se opune vehement acestei idei, intrucat sustine dansul ca "furnizeaza servicii de sanatate gratuite", adica nu ia bani de la oameni, dupa exprimarea dansului - desi se stie ca are contract cu CASMB - iar utilitatile le plateste cf legii ca persoana particulara, apartamentul respectiv fiind proprietate personala. In art respectiv se precizeaza ca aceasta conventie se negociaza si se incheie cu comitetul executiv, dar greseala care s-a facut #-o este ca subiectul s-a supus dezbaterii in AG reconvocata la care au participat 10 proprietari (din 88), dintre care cei mai multi erau pacientii medicului si s-au jenat sa voteze impotriva lui, desi le-am explicat ca acesti bani ar fi bineveniti intrucat vor intra in fondul de reparatii, care este foarte mic raportat la necesitatile blocului.
Cum sa iesim din acest impas? Cum sa reparam greseala? :((

Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
coryzalia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:47, 7 Octombrie 2015
Cu scuze daca nu am inteles, ce solicitati acestui cabinet? Daca plateste ceea ce i se repartizeaza legal ca oricarui apartament, in functie de cota indiviza, de consumuri... ce-i predindeti in plus?
Art. 37. - (1) Cheltuielile care sunt determinate de numărul persoanelor [...] şi nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de măsură se repartizează proporţional cu numărul de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în clădire în luna pentru care se calculează lista de plată şi reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru: apă şi canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde menajere şi a hranei; energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune; colectarea deşeurilor menajere; vidanjare. Modul de repartizare a acestor cheltuieli se stabileşte printr-o convenţie aprobată de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari.
(2) Convenţia prevăzută are durată nedeterminată, fiind valabilă pe toată perioada activităţii desfăşurate de deţinătorii prevăzuţi la alin. (1), şi se actualizează periodic, în funcţie de elementele noi care intervin, în funcţie de numărul persoanelor care desfăşoară zilnic activităţi în spaţiul sau apartamentul respectiv, de numărul mediu zilnic de clienţi şi de obiectul de activitate. Numărul acestora se stabileşte de deţinătorul spaţiului şi se certifică de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari. Acest număr se utilizează pentru calculul cheltuielilor pe persoană aferente spaţiului respectiv.

(3) Convenţia precizează contribuţia proprietarului la cheltuielile asociaţiei de proprietari, cu privire la consumurile care nu pot fi înregistrate distinct pe fiecare proprietate în cauză şi care sunt determinate de activitatea desfăşurată.
(4) Convenţia completează obligaţiile proprietarului faţă de cheltuielile din cadrul asociaţiei de proprietari menţionate la art. 47 din Legea nr. 230/2007 lit. b)-f).

Acum se intelege ce se solicita acestui cabinet?? Niste bani care ar intra intr-un fond special.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
coryzalia, utilizator
Cunoastem legislatia si o aplicam in asociatia noastra. Incasam de la mai multe cabinete, firme, agenti economici... sume de bani in baza intelegerii de care amintiti mai sus.
De exemplu un cabinet de executor judecatoresc ce are 5 angajati permanent, dar este trecut pe lista de plata cu 8 persoane avand in vedere clientela si mai achita inca 20 lei/luna pentru firma instalata pe peretele de la intrarea in scara blocului. Pentru cele 8 persoane plateste pe fiecare exact aceeasi suma pe care o plateste orice alt proprietar de apartament adica aproximativ 10-12 lei/luna/persoana. Aceastra suma este formata din 7,20 lei/persoana salubritatea si 3-4 lei/persoana energia electrica.
Suma incasata pe persoane (10-12 lei) acopera facturile de energie si salubritate impreuna cu sumele repartizate tuturor din bloc.
Suma de 20 lei/luna pentru firma instalata pe perete se transfera semestrial in fondul de reparatii odata cu transferul si a altor sume rezultate din exploatarea proprietatii comune incasate de la alti.
Am explicat in speranta ca o sa raspundeti concret si clar. Ce sume solicitati sa plateasca acest cabinet al dumneavoastra?
Locatarii au propus suma de 100 lei/luna. Ca angajat are o asistenta 5-6 ore, iar firma nu are, doar un afis de hartie cu programul lipit pe usa de la intrare si pe peretele exterior al apart respectiv are fixata o rama metalica in care este un afis de dimensiunea A4 cu textul "cabinet medicina de familie". Mi s-ar parea ridicol sa-i pretindem o suma pt acel afis, mi s-ar raspunde ca este pe peretele propriu al apart. Si atunci, vazand art. 37, m-am gandit sa incheiem aceasta conventie avand ca argumente doar obiectul de activitate si traficul de persoane in bloc. Doar ca dl dr sustine ca nu are ce sa plateasca ceva in plus pt ca isi plateste obligatiile cf legii, ca persoana particulara cu 1 persoana la intretinere pt chelt pe c.p.i si ceea ce este contorizat - apa si electricitate - plateste conform consumurilor inregistrate. Si argumentul suprem cu care i-a induiosat pe pacientii sai (din bloc) a fost ca "furnizeaza servicii de sanatate gratuite", el nu ia bani de la oameni ca dentistii. Asa ca sa ne luam gandul ca o sa ne dea vreun ban in plus.
Nu are relevanta ce tip de activitate desfasoara. Important e pentru ce cereti acea suma de 100 de lei. Acel cabinet medical genereaza cheltuieli suplimentare pentru asociatia de proprietari? este la un etaj superior si pacientii folosesc liftul? E adevarat ca legea va permite sa incheiati o conventie pentur cheltuielile generate de numerul de persoane, insa suma pretinsa trebuie sa aiba justificare si acele cheltuieli trebuie chiar sa existe.

Alte discuții în legătură

Sponsorizare fond de reparații Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu La parterul blocului este în chirie o firma tip CAZINOU, care urmează sa primească avizul de funcționare . Pentru aceasta, firma solicita avizul ... (vezi toată discuția)
conventie cu as.de proprietari (diferenta dintre cabinet individual si societate comerciala) ContSters122901 ContSters122901 Pietena mea, medic stomatolog, profeseaza in cadrul ``Cabinetului individual Dr....`` avand in proprietate un spatiu la parterul unui bloc de locuinte. ... (vezi toată discuția)
Conventia incheiata intre asociatia de proprietari si proprietarii spatiilor cu alta destinatie decat cea de locuit unicorn_tl unicorn_tl Bună ziua, Dețin un apartament la parterul unui bloc de locuințe, care a fost transformat legal (prin obținerea acordului proprietarilor şi al ... (vezi toată discuția)