avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conventie cu cabinet medical individual medic de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conventie cu cabinet medical individual medic de familie

Sunt presedintele unei asoc de proprietari si doresc sa incheiem o conventie cu cabinetul medical individual (medic de familie) de la parter, cf. prevederilor art. 37 din HG 1588/2007, dar proprietarul cabinetului (sotul doctoritei) se opune vehement acestei idei, intrucat sustine dansul ca "furnizeaza servicii de sanatate gratuite", adica nu ia bani de la oameni, dupa exprimarea dansului - desi se stie ca are contract cu CASMB - iar utilitatile le plateste cf legii ca persoana particulara, apartamentul respectiv fiind proprietate personala. In art respectiv se precizeaza ca aceasta conventie se negociaza si se incheie cu comitetul executiv, dar greseala care s-a facut #-o este ca subiectul s-a supus dezbaterii in AG reconvocata la care au participat 10 proprietari (din 88), dintre care cei mai multi erau pacientii medicului si s-au jenat sa voteze impotriva lui, desi le-am explicat ca acesti bani ar fi bineveniti intrucat vor intra in fondul de reparatii, care este foarte mic raportat la necesitatile blocului.
Cum sa iesim din acest impas? Cum sa reparam greseala? :((

Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
coryzalia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:47, 7 Octombrie 2015
Acel cabinet medical genereaza cheltuieli suplimentare pentru asociatia de proprietari? este la un etaj superior si pacientii folosesc liftul?

Cf legii, consider ca genereaza cheltuieli suplimentare: electricitate, pt ca avem iluminat pe baza de senzori de miscare, indiferent daca este toiul zilei becurile se aprind la orice miscare; este la parter dar multi pacienti din bloc coboara de la etaje superioare cu liftul; gazele nu sunt contorizate, deci nu stim cat si daca consuma; amortizorul usii de la intrare se strica mai des din cauza folosirii mai frecvente; interfonul consuma si el curent; gunoi nu stiu cat genereaza suplimentar, pt ca spune ca nu gateste acolo. Pt toate acestea eu am propus suma de 100 lei, care nu ar fi o problema pt acest cabinet deoarece are destui pacienti.
Cautati calea intelegerii discutand cu medicul, aratandu-i legislatia si propuneti-i sa treceti pe listya de plata 4-5-10 persoane/luna. Trecand pe lista de plata, costurile vor fi usor diferite de la luna la luna asa cum se intampla in cazul fiecarui proprietar de apartament. Poate intr-o luna daca e consum mai mic la energia electrica pe fiecare persoana se vor repartiza 3 lei iar intr-o lun cu un consum mai mare 10 lei/persoana si aceasta sa fie valabil pentru toti din scara si nu numai pentru cabinet. La fel si cu alte cheltuieli ce le aveti pe numar de persoane cum ar fi salubritatea.
In acest fel cabinetul poate sa aiba pe lista intr-o luna ca si cheltuiala pe numar de persoane doar 30 lei iar in alta luna 120 lei. Asa mi se pare corect si legal si nu suma fixa.
A facut o cerere pt introducerea a inca unei persoane (asistenta) la intretinere, dar suma de 100 lei i se pare aberanta, mai mult de 40 lei nu vrea sa plateasca. Mi-a dat o cerere in care sa-i motivez suma de 100 lei, din ce elemente se compune, care este baza de calcul, ce cheltuieli atat de mari genereaza activitatea cabinetului. Nici nu stiu ce sa-i raspund. Imi spune ca are max 10 pacienti in 5 ore de program, ceea ce nu este adevarat, am fost de multe ori in bloc si am vazut un du-te vino la cabinet. Pe de alta parte, vecinii de proximitate spun ca nu are acordul lor, ca fostul admin i-a dat avizul pe spaga, pt ca asta era stilul lui. I-am cerut sa-mi arate acordurile vecinilor si mi-a spus ca le-a depus la CNAS cand i-a dat autorizatia. (Adica nu are copii???)
Ceilalti proprietari care locuiesc pe acea scara cat platesc pe persoana intr-o luna? Numai cheltuielile repartizate pe persoana, va rog.
Adriantot a scris:

Daca cabinetul are o firma luminoasa, un baner afisat afara la usa, pe peretele blocului, trebuie sa plateasca o suma drept chirei pentru afisarea acestuia pe peretele blocului care este spatiu comun. Noi avem asemenea situatii si-am stabilit sume modice de 5-10-20 lei/luna in functie de marimea panoului.


taxele acelea nu trebuie sa le incaseze primaria? in sect 1 parca asa e.

Alte discuții în legătură

Sponsorizare fond de reparații Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu La parterul blocului este în chirie o firma tip CAZINOU, care urmează sa primească avizul de funcționare . Pentru aceasta, firma solicita avizul ... (vezi toată discuția)
conventie cu as.de proprietari (diferenta dintre cabinet individual si societate comerciala) ContSters122901 ContSters122901 Pietena mea, medic stomatolog, profeseaza in cadrul ``Cabinetului individual Dr....`` avand in proprietate un spatiu la parterul unui bloc de locuinte. ... (vezi toată discuția)
Conventia incheiata intre asociatia de proprietari si proprietarii spatiilor cu alta destinatie decat cea de locuit unicorn_tl unicorn_tl Bună ziua, Dețin un apartament la parterul unui bloc de locuințe, care a fost transformat legal (prin obținerea acordului proprietarilor şi al ... (vezi toată discuția)