avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Depunere declaratie de registrare fiscale 010 - Amenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Depunere declaratie de registrare fiscale 010 - Amenda

Am inregistrat o societate cu răspundere limitată în Noiembrie 2014, la registrul comertului Bucuresti. Am inregistrat societatea ca fiind platitoare de impozit pe profit. Din noiembrie pana februarie societatea nu a avut nici operație.

In februarie 2015 am fost sa inregistrez Compania la ANAF. ANAF mi-a impus sa depun formulararul 010 și sa pletesc o amendă de 500 de lei pentru două motive: 1. compania ar fi trebuit înregistrată ca micro intreprindere. 2. înregistrarea se face prea târziu.

Întrebări: 1. este corect sa platesc amendă? 2. Este posibil se schimba forma de impozitare în Registrul Comertului pentru a evita plata amenzi? 3. Motivul amenzii este incadrarea fiscala facuta initial la Registrul Comertului sau faptul ca am fost sa o inregistrez prea tarziu?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 13:44, 16 Februarie 2015
Nu stiu cum ati reusit sa o inscrieti platitoare de impozit profit,deoarece pentru soc.nou infiintata este obligatoriu sa fie platitoare de impozit venit microintreprindere.
Verificati pe mfinante.ro vectorul fiscal al soc.
Daca figurati cu impozit venit aveati obligatia depunerii D 100pana la 25.01.2015.
Daca nu ati desfasurat activitate atentie la depunerea declaratiei de inactivitate-60 zile de la incheierea exercitiului.
Daca nu va descurcati pe mfinante.ro trimiteti pe privat codul fiscal sa facem verificarea.
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2015
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere - venituri din consultanta irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Ma puteti ajuta va rog cu o informatie va rog? Microintreprindere ce desfasoara activitati de consultanta .Cum imi calculeaz acei 20% pt a ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma - microintreprindere monicaVna monicaVna Buna ziua Am mare nevoie de cateva sfaturi. Urmeaza sa infiintez o firma pentru magazin online , ce va fi microintreprindere ( indeplineste conditiile ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala infiintare firma andreea20ro andreea20ro buna ziua,la infiintarea unei firme s-a bifat in declaratia pentru vectorul fiscal impozit pe profit si certificatul constatator si CUI-ul au iesit ... (vezi toată discuția)