Formulati memoriu scris si mergeti in audienta sau trimiteti-l prin posta Parchetului competent teritorial,procurorului de caz,cat si comandantului sectiei de politie sau celui al municipiului.
Luati legatura,fie in scris,fie personal cu cei superior ierarhic celor care nu isi fac datoria,astfel cum pretindeti dvs..
Puneti depune sesizarea fata de tergiversarea rezolvarii plangerii dvs si la Corpul de Control al M.I.
Faptul ca de 3,5 ani dv nu ati primit pensia de intretinere, dar nici nu ati facut demersuri pentru punerea in executare silita a hotararii arta ca ati ramas in pasivitate si ca probabil nu ati avut nevoie de acei bani. Daca ati facut plangere pentru abandon de familie nu inseamna neaparat recuperarea sumelor restante; aceasta este mai mult o modalitate de a intimida si sanctiona pe cel obligat la plata. Dv aveati la dispozitie calea demararii procedurii de executare silita prin investirea cu formula executorie a hotaraii si apelarea la un executor judecatoresc in vederea urmariii bunurilor personale ale celui obligat la plata pentru recuperarea creantei. Trebuie sa aveti invedere si termenul de prescriptie de trei ani in care puteti cere plata sumelor datorate. Acesst termen curge diferit pentru fiecare suma lunara neplatita. Daca suntem in ianuarie 2010 nu veti putea cere decat recuperarea sumelor incepand cu ianuarie 2007.
Multumesc foarte mult...pt ajutor..pt informatii.=D>
Am sa trimit un memoriu, comandantului de politie de la sectia respectiva, explicandu-i toata situatia si cerand o explicatie in acest sens. In functie de raspunsul dumnealui voi trimite un memoriu si Corpului de control al MI. In paralel voi incerca sa trimit si parchetului un set de acte vis-a-vis de acest caz...
Ba mai mult, voi solicita si majorarea sumei cf noului salariu minim pe economie...
Pt m_ella2005 - fac o precizare. Nu s-a pus problema ca am avut sau n-am avut nevoie de aceasta suma pana acum. Pensia stabilita atunci este derizorie, de 82,5 RON /luna..
Initial am inteles ca n-a avut venituri, apoi mi-a promis ca imi va trimite cand si cand sume mai mari..Ulterior am aflat ca are si firma pe care in anul 2008 a avut profit de 20000 RON. Iar copilul lui n-a primit niciun leu ! Pt ca sunt o fire impaciuitoare si nu vroiam sa ii fac rau, adica sa-l reclam la politie...am tot asteptat dar pana la urma parintii mei mi-au deschis ochii si mi-au spus ca de fapt , eu renunt la un drept al copilului, nu la dreptul meu. Daca ar trebui sa calculez de 3,5 ani in urma, suma deja ar fi frumusica , respectiv 3600 RON. Eu nu sper sa recuperez suma, dar sunt indignata de faptul ca nu numai ca nu a trimis un leu pt copil, dar din nov 2009 nu a mai dat un tel sa se intereseze de fiica lui. Ce sa mai zic de vizite sau cadouri de ziua ei sau sarbatori !!! Nu am facut demersuri in justitie si gandindu-ma la fiica mea , care n-ar fi deloc fericita sa stie ca tatal ei a facut puscarie sau ca nu i-a platit pensie... Eu ii alimentez si acum dragostea pt el, asa cum e firesc.
In alta ordine de idei, nu am cu ce sa-l execut ca nu are absolut NIMIC pe numele lui, nici macar abonamentul de la mobil!!! :)) Asa ca...nu sper decat sa il pedepseasca justitia...si sa plateasca pt ceea ce face.. Asta daca mai este in tara...si acum nu pt bani ci pt ignoranta fata de fiica lui !!!
Cat despre perioada de la care pot recupera banii, avand in vedere ca eu am facut plangerea penala anul trecut in august, ma gandesc ca ar trebui calculata din iul 2006 restanta nu???
Buna ziua, un caz cu o oarecare similitudine este si cazul meu. Numai ca mult mai grav. Tatal copilului meu ma ameninta zilnic prin telefoan si sms-uri ca daca nu renunt la pensia alimentara imi va viola copilul si il va supune perversiunilor sexuale (nu pot reproduce aici ce imi aud urechile de la acest om). Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac pentru a-mi proteja copilul de acest animal cu chip de om, care mai are antecedente de genul asta si cu altii copii pe care are din relatii anterioare. As vrea nu numai sa il decad din drepturile parintesti, as vrea sa fie inchis pentru ce face si a facut si celorlati copii, iar mamele acestora au inchis ochii de teama. Tin sa precizez ca omul pare o persoana respectabila la prima vedere, este educat, are studii superioare, juridice, deci va fi destul de greu sa il infrunt. As vrea sa stiu daca inregistrarile apelurilor si sms-urile trimise constituie o proba suficienta pentru a-i interzice sa sa mai apropie de fiul meu. Va multumesc.