avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creanțe cu dovezi bancare de împrumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creanțe cu dovezi bancare de împrumut

Bună ziua,

Pe parcursul mai multor luni am împrumutat o persoană (în care desigur aveam încredere, fiind într-o relație) prin transferuri bancare cu mențiunea „împrumut luna x”.
Nu mă așteptam să se ajungă la o sumă considerabilă și la sfârșit am propus să încheiem contract la notar. Desigur că debitorul a refuzat.
I-am propus o înțelegere pe cale amiabilă și mai are câteva săptămâni să se decidă.
Întrebarea mea, ca a multor altor persoane care se regăsesc în situație asemănătoare: „ce șanse de reuștă am în instanță?” Am mesaje, emailuri prin care recunoaște datoria, dar nimic semnat la notar. Printre altele și mesaje de șantaj, amenințări.
Ca orice om de bună credință, nu m-am gândit că se va ajunge într-o situație atât de gravă, mai ales că i-am propus eșalonarea plăților.
Mulțumesc mult pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Camelia2020 , utilizator 12:05, 28 August 2018
Buna seara!

Un contract incheiat in forma autentica (la notar) are avantajul ca poate fi pus rapid in executare, insa nu este obligatoriu pentru a face dovada unui imprumut.
Aveti posibilitatea sa chemati debitorul in instanta pentru a se pronunta o hotarare care sa il oblige sa va restituie banii.
Succes!
Mulțumesc mult pentru răspuns. Înseamnă că mai am șanse.
După aproape 2 ani de proces am câștigat în prima instanță și la apel. Acum aștept să se redacteze sentința să o pot pune în aplicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut anisiaileana anisiaileana va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana ... (vezi toată discuția)
Imprumut fara acte cdvali cdvali Am imprumutat o persoana (apropiata in acel moment) facand un credit mare pentru suma respectiva. Acum regret acest lucru din plin. Nu am incheiat niciun ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii Iozefina1959 Iozefina1959 Buna ziua Va rog ajutati-ma.In cazul in care am incheiat un contract de imprumut la 01.08.2017,cu obligatia Imprumutatului de a-mi restitui suma imprumutata ... (vezi toată discuția)