avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eroare, sau nu, a notarului public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eroare, sau nu, a notarului public

Acum un an mi-a murit soacra, lasand un testament in favoarea mea si a sotului. actele de intabulare au fost facute pe soacra 1/1 parte. Socrul a murit in 1993. Cind ne-am prezentat la notar sa facem succesiunea, prima data a facut-o dupa socru , si dupa acea dupa soacra. Eu am intrebat-o pe notar cum se poate ca am facut un testament unde soacre este trecuta unicul proprietar, iar la succesiune l-a bagat si pe socru, pertea soacrei fiind de doar5/8 din casa si terenul aferent.
Cumnatul asa a obtinut 3/8 parti in loc de 2/8 cat i sar fii cuvenit. Acuma cumnatul ne-a dat in tribunal sa-i platim partea lui, si cind am ajuns la un avocat ne-a spus ca am fost fraieriti de notar ca cumnatul sta in alt judet, nu a folosit nimic din casa sau teren si nu a cerut mostenirea dupa socru timp de un an de la decesul lui. Socru a murit in 1993, titlu de proprietate s-a facut in 1998 unde deja soacra apare unic proprietar. Avocatul ne-a spus ca nu mai putem face nimic din moment ce am samnat ca acceptam mostenirea.
Acuma nu mai stiu cine are dreptate, avocatul sau notarul? Daca notarul a gresit unde sa-mi caut dreptatea?
Va rog ajutati-ma! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elisabeta propszt , utilizator 17:04, 21 Februarie 2015
Eu zic ca ati facut foarte bine ca ati dezbatut succesiunea prin notariat- este mai ieftin si ati terminat in cateva zile in loc de ani de zile si poate v-ati pastrat un loc de buna ziua fata de rude.
Avocatul vroia sa indepartati un mostenitor legal de la mostenire, insa treaba nu sta mereu cum ar dori avocatul deoarece judecatorii sunt destul de reticenti cand li se solicita sa decada pe cineva din drepturile succesorale prin admiterea exceptiei de neacceptare a succesiunii. In plus, exista multe moduri de a accepta succesiunea, inclusiv in mod tacit si e putin probabil ca avocatul respectiv sa le fi avut in vedere pe toate.
multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2015
elisabeta propszt, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, testament elisabeta propszt elisabeta propszt Soacra a murit anul acesta in februarie. Socru a murit in 1993. In anul 1996 s-a facut titlurile de proprietate. Pentru ca nu s-a facut succesiunea, dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune s.o.s. elisabeta propszt elisabeta propszt Acum 29 ani cind m-am maritat soacra ne-a promis casa , curtea si gradina mie si sotului meu. Anul trecut am vrut sa rezolvam hartiile legal sa ne punem casa ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe ... Erika087 Erika087 Bună dimineața! Pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe 19 mai 2023 soacra mea a decedat, pe 12 februarie 2024 a decedat soțul meu, iar pe 28 februarie ... (vezi toată discuția)