avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice semnare contract
Discuție deschisă în Achiziţii publice

semnare contract

Buna ziua.
Am castigat o licitatie, am semnat (noi) contractul, si de o luna sta la ei - trebuia semnat de cinci persoane.
La fiecare 2-3 zile ni se zice ca mai dureaza.
Nu am vazut nicaieri un termen pana la care autoritatea contractanta e obligata sa semneze contractul.
Ma poate ajuta cineva?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 14:32, 17 Iunie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Art 204 din OUG 34/2006 precizeaza: "(1) Autoritatea contractantă are obligaţia de a încheia contractul de achiziţie publică cu ofertantul a cărui ofertă a fost stabilită ca fiind câştigătoare, pe baza propunerilor tehnice şi financiare cuprinse în respectiva ofertă."
Art 200 din OUG 34 precizeaza ca stabilirea ofertei castigatoare se face in 20 de zile de la data deschiderii ofertelor, si prin exceptie acest termen se poate prelungi cu inca 20 de zile.
In concluzie, avand in vedere ca Dvs. ati fost declarata castigatoare a procedurii respective, dupa ce trece termenul de 11 sau 6 zile de la stabilirea castigatorului (in functie de valoarea contractului), autoritatea contractanta este OBLIGATA sa incheie contractul de achizitie publica.
Succes.
observ ca nu m-a inteles nimeni...
dupa trecerea termenului de 6 zile, in conditiile in care noi am semnat contractul si la ei sta de mai bine de o luna si mi se spune ca mai dureaza, ce pot face?
scrie undeva IN CE TERMEN este autoritatea contractanta OBLIGATA sa SEMNEZE contractul?
daca scrie in OUG 34 ca e obligata si nu se da termen, inseamna ca ma pot intinde pana la sfarsitul anului.
Notificati in scris, apoi chematii in judecata pentru obligatia de "a face"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen declarare castigator madairina madairina As dori sa stiu care este termenul legal in care autoritatea contractanta trebuie sa anunte castigatorul la o cerere de oferta si ce se intampla daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea achizitionarii caietului de sarcini ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Cunosteti cumva vreo reglementare legala prin care un participant la o licitatie este obligat sa cumpere de la autoritatea contractanta caietul de ... (vezi toată discuția)
Contestatie cerere de oferte anulata Elleny Elleny Buna seara! Stie cineva daca se pot depune contestatiie privind anularea unei proceduri de cerere de oferte, si daca da care este termenul de depunere a ... (vezi toată discuția)