avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda telefon mobil
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda telefon mobil

Aseara, in timp ce stationam la un semafor pe soseaua Cotroceni, am umblat la telefonul mobil.
Un politist a crezut ca vb la telefon si m-a oprit. Mi-a dat amenda ca folosesc telefonul mobil in timpul mersului, fara sa folosesc dispozitivul "maini libere". Mentionez ca asteptam la semafor si aveam casca de la telefon in ureche. La mentiuni am completat ca "nu foloseam telefonul mobil in timpul mersului".
Dupa ce mi-a dat amenda, mi-a spus ca pot sa o contest.
Am mai multe intrebari:
1. daca fac contestati, mai trebuie sa platesc cei 60 RON ca amenda?
2. unde trebuie depusa acesta contestatie? Pe proces verbal scrie Judecatoria Sect 6, insa nu stiu unde este.
3. care este articolul de lege aferent acestei abateri ( cu tot cu continut).
4. am vreo sansa de reusita cu astfel de contestatie? Politistul nu a avut martori si nici nu m-a filmat.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: petrolul30 , utilizator 21:05, 19 Iunie 2009
Nu are nici o relevanta ca l-ati semnat, daca ati fi refuzat, se facea mentiune si vi se comunica procesul verbal prin posta. Semnarea acestuia nu insemana recunoasterea sau asumarea vinovatiei, mai ales ca ati facut obiectiuni.
Va multumesc frumos!
Am depus contestatia la Judecatira Sect. 6 si am fost programat pe 7 iulie 2009 la 08:30 la sala de Judecata. E nevoie sa ma prezint cu un avocat, sau e suficienta doar prezenta mea?
nu este nevoie sa va prezentati cu un avocat...la acest prim termen posibil sa vi se puna cateva intrebari legat de faptele ptr care ati fost sanctionat contraventional si pe care evident le infirmati si le contestati prin plangerea dvs contraventionala, vi se va inmana intampinarea din partea politiei daca acestia au depus-o la dosar si vi se va aduce la cunostinta urmatorul termen de judecata, asa ca nu trebuie sa va speriati de nimic mai ales ca luptati ptr dreptatea dvs....mult succes!!!
multumesc frumos pentru sfat, va voi tine la curent!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 procese verbale cu diferente Timeeea1 Timeeea1 Buna ziua. Tocmai am avut un accident auto: eu ieseam de pe o strada laterala in DN spre dreapta, nu am depasit linia dintre benzi, m-am asigurat ... (vezi toată discuția)
Nedumerire amenda radar. mariuss_suciu mariuss_suciu Buna seara. Azinoapte, in timp ce conduceam dinspre Sebes spre Sibiu, in comuna CRISTIAN, am fost inregistrat de cei de la rutiera ruland cu viteza de 95km/h ... (vezi toată discuția)
Vinovat accident usor, nu am dat acceptul de despagubire pe rca ul meu imb imb buna ziua, am avut un accident usor pe o artera cu 2 benzi pe sens. aveam masina parcata pe banda 1. cand am vrut sa plec m-am asigurat - nu venea nimeni din ... (vezi toată discuția)