Am si eu o mare nelamurire in ceea ce priveste reprezentarea in instanta. Am fost intr-un proces in care judecatoarea mi-a spus k nu am calitate de reprezentare in instanta. Apoi m-a intrebat dk sunt incrisa in ccj, dandu-i raspunsul "NU".
De la intrebarea asta eu am tras concluzia k ar fi bine sa ma inscriu in ccj, ceea ce am si facut. Nu am mai avut problema in instanta de la inscriere. Sa fie acesta motivul? Inscrierea in ccj?
Odata cu inscrierea mi-am procurat stampila si delegatii. as vrea sa stiu daca eu as putea sa reprezint o alta pers juridica fara a avea incheiat un contract de munca cu aceasta, adica fara a fi angajata.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Sa inteleg ca nu pot reprezenta in instanta o persoana juridica daca nu am un contract de munca.
Va spun exact la ce imi trebuia informatia asta: lucrez la o firma da recuperare debite si merg destul de des in instanta. Am o cunostinta (nu imi este rude) care are o problema de genul asta si m-a rugat sa o reprezint, binenteles are o firma.
Vroiam sa stiu sigur dk il pot reprezenta.
Eu una sincer cred ca daca, Persoana care doreste sa o reprezentati in instanta va face o imputernicire prin care administratorul societatii va da dreptul de-a reprezenta interesele societatii in instanta in calitate de reprezentant (fara a preciza calitatea de consilier juridic ) de ce nu ar merge ????? Atata timp cat legea 31 si statutul societatii prevad faptul ca Administratorul sau adunarea AGA poate imputernici orice persoana sa reprezinte interesele societatii ....De ce daca ati merge in instanta ca Imputernicit / Reprezentant al Societatii ati avea ceva probleme ............
de acord
Exemplu: eu in calitate de contabil am reprezentat societatea (pentru implicatii fiscale-evident) in baza unei procuri/delegatie data de administrator, fara notar, pusa la dosar in timpul sedintei
exact asta e ideea ca daca Administratorul societatii poate decide(bineinteles daca ii permite actul constitutiv ) ca o persoana X, sa reprezinte societatea in instanta, Nici o instanta nu poate refuza acest lucru pe motiv de lipsa a calitatii persoanei respective , X este reprezentantul societatii si atat .......in concluzie un consilier juridic poate reprezenta orice persoana juridica in instanta cu conditia sa aiba calitatea de Reprezentant, atestata prin imputernicire semnata si stampilata .....:D
Pentru Corina
Ca sa reprezinti legal in instanta, in calitate de consilier juridic, o persoana juridica, trebuie sa ai un contract de munca cu acea persoana juridica.
Eu asa zic, pentru ca un consilier juridic nu poate presta servicii de consultanta juridica unei persoane juridice decat daca are un contract de munca.Vezi si Legea 514/2003
Consilierul juridic nu este ca si un avocat, desi toti consilierii juridici si-ar dori asta
Este adevarat ca in practica se intampla si situatii descrise de alti utilizatori, dar exista riscul solicitarii de catre partea adversa , in instanta, sa faci dovada ca esti angajatul acelei societati si sa demonstrezi ca nu exerciti o profesie fara drept
Totusi, e o vorba, daca nu risti, nu castigi.
Alege!