avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Brevet
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Brevet

Bună ziua, as avea o întrebare, poate ma puteți indruma.
Exista o societate comerciala care a brevetat un produs însă contra cost vor sa dea acceptul ca societatea noastră sa poată produce și comercializa acel produs brevetat.
Întrebarea este ce fel de act se poate încheia în acest sens?

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mioara Radulescu , Consultant proprietate industriala 16:08, 22 Februarie 2015
Un contract de licenta este documentul ce il puteti incheia, adica un contract in care titularul brevetului va da dreptul de folosire a inventiei. Trebuie insa sa verificati la OSIM daca titularul brevetului a platit taxele de mentinere in vigoare a brevetului in Romania( adica are dreptul exclusiv in vigoare) si daca data lui de inregistrare la OSIM nu este mai veche de 22 februarie 1995( adica brevetul este in interiorul intervalului de 20 de ani, cât prevede legea ca titularul sa poata avea drept exclusiv de exploatare a inventiei in Romania).
Mulțumesc pentru ajutor! Dar în cazul în care brevetul este înregistrat intr-o alta tara?
Daca brevetul nu este valid si in Romania, nu trebuie sa incheiati nici un contract pentru folosirea numai in Romania a inventiei. O conditie insa exista: nu aveti permisiunea sa exportati produsele pe care le facbricati conform inventiei, in nici un stat in care brevetul este valid. Atentie insa !!!! toate aceste verificari trebuie facute de catre un consilier in proprietate industriala( se verifica felul brevetului acordat in strainatate, respectiv daca este un brevet european, se verifica la OSIM daca exista un brevet national obtinut pe baza unei cereri internationale PCT; se verifica in care state brevetul este valid: se verifica validitatea prin plata taxelor de mentinere in vigoare, la zi, a respectivelor brevete in statele unde a fost acordat etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patent de inventie lowincome2008 lowincome2008 Sunt posesorul unui brevet de inventie patentat in Romania. As putea sa-l cesionez in strainatate daca mi-as gasi un potential cumparator? Nu cumva firmele ... (vezi toată discuția)
Pierdere drepturi osim Pixelut Pixelut Cu ani in urma am inregistrat la OSIM un model industrial, primind in acest sens si un certificat. Datorita neplatii taxelor de intretinere am fost decazut ... (vezi toată discuția)
Lnregistrare reteta produse cosmetice handmade II67 II67 Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se poate inregistra o reteta de produs cosmetic natural ( sapunuri, lotiuni, sampon, creme diverse). Este o diferenta ... (vezi toată discuția)