avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consum apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consum apa

va rog sa ma lamuriti, comform care este formula de calcul a consumului de apa rece intr-un bloc ,daca consumul mc de apa de factura de la apa nova este mai mare decat suma tuturor apometrelor din apartamente
mentionez ca diferenta este prea mare si se pare ca in unele apartamente apometrele nu functioneaza corec sau au sigiliile rupte
diferenta de apa platita se calculeaza pe persoane sau pe cota parte indivizibila
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 16:50, 11 Martie 2015
Cred ca nu ati citit ce am scris mai sus.
Va rog sa ne luminati cu legislatia, cu prevederea legala clar, cu numar, data emitent..., prevederi in vigoare si nu asemenea afirmatii valabile poate pe timpul inchizitiei cand functiona porunca "crede si nu cerceta".
Apometrele masoara cantitatea de apa si nu costurile sau repartizarea costurilor apei.
Hotararea cu 10% la apa nu exista.
Nu exista nici un ordin al MLPAT care sa mentioneze consumul de 5 si 3,4 mc pe care sa-l ia cineva drept baza de calcul sau repartizarea consumului de apa.
Daca este altfel va rog sa demonstrati cu legislatie si nu cu ceea ce se vehiculeaza pe undeva.
As sugera celor care le stiu pe toate sa caute pe internet:

Pentru imobilele cu instalatii centrale de incalzire a apei (puncte si centrale termice) in care este inclus si consumul de apa calda - 8,4 mc/persoana/luna.


Sursa: [ link extern ]


Eu spuneam ca 10 mc/persoana doar apa rece este enorm: asta ca simt fizic al realitatii inconjuratoare.
Mai spuneam ca am in casa un mic normativ tiparit, deci nu in suport informatic, al unei Hotarari ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti, care vorbea de aceleasi cifre.

In final, sper ca nu se va sterge aceasta postare de catre "cel care le stie pe toate" !

Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Art.5 din HCGMB 41 di2002

Art.5. Adunarea Generala va stabili un cuantum pentru plata partilor comune referitor la consumul de apa rece, apa calda menajera si caldura. Cuantumul de plata aferent partilor comune, care revine detinatorilor de apartamente contorizate individual, nu va depasi 10% (zece la suta) din consumul total inregistrat de contoarele instalate in apartamente. In cazul in care absolut toate apartamentele sunt contorizate, cuantumul pentru partile comune va fi stabilit pe baza diferenta intre consumul inregistrat de contoarele general sau pasante de la imobile sau scari si suma consumurilor inregistrate la fiecare apartament.
se pare ca vom scapa de unele probleme cu plata la comun pt ca este in dezbatere la senat si deputati (L719/2014 Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare - conf sitului denatului) modificarea modificarea legii serviciului de alimentare cu apa si canalizare din condominii, si anume posibilitatea facturarii individuale la nivelul imobilului cu acceptul a 50%+1 din proprietari
Am observat pe site-ul Apa Nova, ca aceasta foloseste notiunea de "repartitor de costuri" pentru aparatele montate in apartament si care au distributie pe verticala, iar la bransament foloseste notiunea de "contor de bransament", asa cum este prevazut in legislatie.
De unde ideea cu afirmatia: "Dar niciodata "repartitoare de costuri".
Furnizorul emite factura pentru consumul inregistrat in caminul de bransament, consum evidentiat in mc, la tariful reglementat de autoritatea locala.
In cazul in care asociatia constata ca suma citirilor din bloc nu corespunde cu mc facturati, va respecta legislatia in vigoare privind repartizarea acestor consumuri.
Furnizorul nu are nicio vina, ca asociatiile nu respecta legea si nu stiu sa-si repartizeze costurile, atunci cand nu se inchide factura.
Referitor la facturarea individuala, privind alimentarea cu apa, legea este modificata si prevede posibilitatea de incheiere a unor conventii de facturare individuala in anumite conditii cumulative.

Alte discuții în legătură

Contorizarea individuala a apartamentului aradora2 aradora2 Buna ziua! As avea o intrebare. Mama este pensionara si locuieste la bloc. Acum cativa ani apartamentul a fost obligatoriu contorizat. Acum va avea loc o ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Pierderi apa rece....... dumutaadrianred dumutaadrianred Buna. In cazul in care ai un ceas care contorizeaza consumul de apa rece, de ce trebuie achitat si pierderile care sunt scrise de asociatia de proprietari? Si ... (vezi toată discuția)