Joha a scris:
Ca sunt fete bisericesti care poate nu fac cinste harului lor, nu suntem noi in măsura sa i judecam ...
...
Încercați sa va detașati de aceasta inversunare, fără sa vreți la un alt nivel inversunarea aceasta dusă la extrem seamănă foarte mult cu ceea ce înfierati dvs....
Unu. Da' de ce sa nu fim in masura sa-i judecam? Nu-i putem aresta si condamna noi, asta-i alta treaba, dar avem voie sa emitem judecati privitor la comportamentul lor si sa scriem cum sunt: profitori, escroci, misei, etc.
Daca nu reactioneaza, societatea civila nu exista. Chestia aceasta cu "n-avem voie sa-i judecam" este un fel de "omerta" de care profita preacuviosii.
Doi. Inversunarea seamana cu ceea ce infierez? :foottap: Adica daca-s inversunat impotriva pedofiliei asta seamana cu pedofilia, iar inversunarea impotriva mincinosilor seamana cu minciuna? De unde vine o asemenea judecata?
Trei. Daca inversunarea mea este egala si de sens contrar cu inversunarea lor nu inseamna ca cele doua seamana
in esenta.
Principiul al treilea al mecanicii spune ca atunci cand un corp acționează asupra altui corp cu o forță (numită forță de acțiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță (numită forță de reacțiune) de aceeași mărime și de aceeași direcție, dar de sens contrar. Acest principiu este cunoscut și sub numele de Principiul acțiunii și reacțiunii.
Asadar, daca cineva imi trage un pumn in nas, nasul meu actioneaza asupra pumnului cu o forta egala si de sens contrar (propozitie adevarata)
daca cineva imi trage un pumn in nas, n
asul meu si pumnul lui se aseamana (ceea ce sustineti d-voastra cand scrieti ca inversunarea mea (care nu poate fi decat egala si de sens contrar) ma face sa seaman cu ei. Or, aceasta afirmatie este falsa. Ati confundat fortele cu corpurile.