avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumpararea cotei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumpararea cotei

In certificatul de mostenitor dupa tata suntem trecute trei surori plus mama cu cota egala de 1/4 din jumatate din casa.Pe cealalta jumatate din locuinta este trecuta ca proprietara pe acelasi certificat mama mea .Avand in vedere ca eu m-am inteles cu una dintre surori si cu mama sa l-e cumpar partea lor din locuinta cum trebuie sa procedez daca nu mai exista alt act de proprietate Cartea funciara as dorii sa ofac dupa incheierea tranzactiei.Va multumesc
Toata procedura de cumparare a cotitatilor se desfasoara in fata notarului public.
Pur si simplu este vorba de o simpla vinzare - cumparare.

Din cite stiu eu, notarii nu incheie nici un act fara ca imobilul sa fie mai intii inscris in CF.

Nu are importanta cite exemplare originale din contract mai exista.
Oricum Notarul public va opri o copie legalizata de el insusi.

Alberto Kurtyan
Veti incheia un contract de vanzare-cumparare cu mama si sora, in fata unui notar (inscris autentic) sau prin intermediul unui avocat (inscris sub semnatura privata) urmand a deveni proprietar si asupra cotelor lor parte din locuinta.
Actele se intocmesc obligatoriu in fata notarului, (nu avocat) deoarece pentru cota indiviza de teren aferent, legea cere ca actul sa fie autentic.

Deci nu la avocat. Si nici acte sub semnatura privata.

Doar la notar.

Alberto Kurtyan
Nu doar pentru teren este necesara forma autentica, ci si pentru constructie.

A se vedea OUG nr. 210/2008 pentru modificerea si completarea legii locuintei, act care introduce obligativitatea formei autentice pentru constructiile cu destinatia de locuinta.


:bow:
nu veti putea cumpara de la mama si de la sora dvs cotele lor daca nu si-au intabulat aceste cote parti din proprietate .
numai dupa intabulare se poate face contractul de vanzare-cumparare.
sau se poate incheia un act de partaj voluntar , cu obligatia paltii sultei .

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire mariah2010 mariah2010 Buna ziua.Subiectul este urmatorul.Doua surori au facut succesiunea dupa moartea mamei, ambele fiind mostenitoare.Acum , dupa 10 ani una din surori vrea sa ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire Cristina041980@yahoo.com Cristina041980@yahoo.com Ca urmate a desului tatalui meu eu mamasi sota suntem mostenitoare a facut succesiunes si fiecare am primit cota parte .Acum mama vrea sa imi doneze mie cu ... (vezi toată discuția)
Donarea unui teren pe care se afla o casa "la rosu" dianabutnaru dianabutnaru buna ziua, mama are in proprietate un teren pe care a inceput sa construiasca o casa, care in prezent e \"la rosu\". acum mama vrea sa ne doneze, mie si ... (vezi toată discuția)