avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumpararea cotei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumpararea cotei

In certificatul de mostenitor dupa tata suntem trecute trei surori plus mama cu cota egala de 1/4 din jumatate din casa.Pe cealalta jumatate din locuinta este trecuta ca proprietara pe acelasi certificat mama mea .Avand in vedere ca eu m-am inteles cu una dintre surori si cu mama sa l-e cumpar partea lor din locuinta cum trebuie sa procedez daca nu mai exista alt act de proprietate Cartea funciara as dorii sa ofac dupa incheierea tranzactiei.Va multumesc
De acord cu colega, sfatul ei e unul destul de clar.

Cermak, te-as intreba doar ce sa caute Primaria in proces? Ca nu are nici personalitate juridica pe dreptul comun... nu poate sta in proces... :(

Nu m-am judecat in nicio accesiune sau uzucapiune cu Primaria...
Citez dintr-o motivare recenta a unei instante intr-o speta similara, Municipiul Bucuresti-prin Primar avand calitate procesuala pasiva:
"..or respingerea cauzei pe temeiul ca Municipiul Bucuresti este o persoana lipsita de calitate procesuala pasiva, ar insemna lipsirea reclamantilor de orice posibilitate de valorificare a drepturilor lor, care constituie un "bun" in sensul articolului 1 Protocolului 1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului (speranta legitima de a dobandi dreptul de proprietate asupra constructiei decurgand dintr-o situatie de fapt de care legea interna-art.482, 488 si 492 C.civ., leaga producerea anumitor efecte juridice).
Astfel, in unele cauze deduse judecatii sale, Curtea Europeana a retinut existenta unui drept protejat de Conventie din situatii de fapt, cu mare persistenta in timp (v., spre exemplu, Sfintele Manastiri v. Greciei, 9 decembrie 1994)."
Daca dvs. nu stiti, acest lucru nu inseamna ca nu "exista", insa intrebarea dvs. a fost "la obiect" si astfel "de ajutor" celor interesati de acest subiect.
Multumesc frumos...:)
Te judeci cu proprietarul anterior.
Daca e statul, te judeci cu Municipiul sau comuna, ce-o fi... nu te judeci niciodata cu Primaria, ca nu are calitate, nu are calitate decat pe legea 10, o struto-camila... o institutie care are calitate procesuala numai in revendicarile pe legea speciala, asta au facuyt guvernantii nostri!
Dar pe noi nu ne intereseaza, ca suntem pe dreptul comun.
Inteleg ca s-a transformat din Primatrie in municipiu, dar daca se cunoaste fostul proprietar nu se aplica. Si noi nu stim speta de fata...
Daca nu exista proprietar, e corect, te judeci cu primaria, ar fi si nedrept ca, fara vina lui, omul sa nu poata uzucapa, revendica sau accede la un imobil... Si nu e vina lui ca nu exista documente si inregistrari corecte ale proprietarilor unui imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire mariah2010 mariah2010 Buna ziua.Subiectul este urmatorul.Doua surori au facut succesiunea dupa moartea mamei, ambele fiind mostenitoare.Acum , dupa 10 ani una din surori vrea sa ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire Cristina041980@yahoo.com Cristina041980@yahoo.com Ca urmate a desului tatalui meu eu mamasi sota suntem mostenitoare a facut succesiunes si fiecare am primit cota parte .Acum mama vrea sa imi doneze mie cu ... (vezi toată discuția)
Donarea unui teren pe care se afla o casa "la rosu" dianabutnaru dianabutnaru buna ziua, mama are in proprietate un teren pe care a inceput sa construiasca o casa, care in prezent e \"la rosu\". acum mama vrea sa ne doneze, mie si ... (vezi toată discuția)