avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare casa

Buna seara. Am construit o casa la sat pe un teren arabil intravilan cu gradina suplimentara, in 2014. Am autorizație de construire, proces verbal de receptie a lucrării, adeverința de atestare a locuinței. Ce trebuie sa fac sa pot intabula casa?
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 21:15, 25 Februarie 2015
Contactati un cadastrist si va rezolva problema, usor. Bafta!
Trebuie sa faceti cadastrul si intabularea in cartea funciara printrun agent cadastral,pentru a putea instraina casa .Daca a-ti primit autorizatia de constructie i certificatul de urbanism de la primaria din comuna respectiva,nu mai este obligatoriu sa intabulati casa in cartea funciara decat daca doriti sa o vindeti sau sa faceti un credit ipotecar.Transcrierea in cartea funciara este obligatorie pentru publicitate si opozabilitatea fata de terti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte neinscriere constructie in cf babysee babysee Am construit o casa cu 3 ani in urma pe terenul proprietatea mea. Am obtinut si procesul-verbal de receptie finala. Inca nu am ajuns la cartea funciara sa ... (vezi toată discuția)
Intabulare imobil neversaynever neversaynever Buna ziua,am si eu o problema care suna cam asa;Se cumpara o casa veche inscrisa in CF si la care extrasul spune; casa ,curte si gradina in suprafata totala de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un certificat de urbanism pentru construire casa ... mugurel84 mugurel84 Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru construire casa pe un teren impartit in CC, Arabil, Fanete. Teoretic Casa nu se poate construi decat pe ... (vezi toată discuția)