avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA, valabilitate copie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA, valabilitate copie

buna ziua!
am facut asigure auto obligatorie,la astra,insa nu am primit polita aceea originala,doar o copie a ei! intrebare este daca este valabila acea copie!?
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 12:44, 3 Martie 2015
Solicitati originalul (sau un duplicat).
Politia nu e dispusa sa verifice in baza de date CEDAM pe site-ul ASF valabilitatea politei.

Succes!
Avand in vedere ca politele se emit electronic puteti circula si cu o copie. Formularul jumatate verde nu este un document cu regim special sau care sa contina elemente de siguranta. Deci nu exista termenul, original.

Mai mult de atat, partea verde a formularului reprezinta CARTEA VERDE iar partea alba de jos reprezinta ASIGURAREA RCA VALABILA PE TERITORIUL ROMANIEI. Chiar formularul indica cu linie punctata locul in care acestea se pot detasa.

In concluzie , pe teritoriul Romaniei puteti circula detinand doar partea de jos in varianta ALB-NEGRU .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca masina vanduta surcelus surcelus Buna seara! Am vandut o masina care avea polita rca pe un an de zile. Am incheiat contract de vanzare cumparare. Noul proprietar fiind din alt judet mi-a ... (vezi toată discuția)
Polita rca neprimita, ce este de facut? nicoletacialacu nicoletacialacu Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie prima data, din acest motiv va cer si parerea. Am un contract de leasing la Unicredit Leasing, de curand mi-a expirat ... (vezi toată discuția)
Accident cu asigurare expirata radu ionel radu ionel Buna ziua In primul rand imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie ,dar sper sa fie ok. Am un prieten care a lucrat o perioada taximetrist la o ... (vezi toată discuția)