avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Garantie inventar
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Garantie inventar

Salutari!
Sunt profesor. La scoala mi se opresc 50 lei lunar drept garantie inventar. Nu am lipsuri de inventar sau alte probleme de acest gen. Mai mult, mi s-a comunicat ca trebuie sa se acumuleze o suma echivalenta cu 3 salarii. Nu stiu daca este normal, as dori precizari in acest sens. Pe de alta parte, aceasta suma nu ar trebui indexata, intr-un final, in raport cu inflatia, de exemplu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: paralela2015 , utilizator 20:47, 24 Martie 2015
Potivit legii 22/1969- actualizata-, art 12
[ link extern ]
Art. 12.
" garantia în numerar va fi de minimum un salariu şi de maximum trei salarii tarifare lunare ale gestionarului; ea nu va putea depăşi valoarea bunurilor încredinţate."

Trebuie sa aveti statutul de gestionar, administrator de patrimoniu sau casier (sau atributii de acest gen prin decizie sau fisa postului) pentru a vi se retine garantii; ca simplu profesor care detineti o lista de inventar cu ob de inventar si mijloace fixe in folosinta, NU.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere garantie din salariu simonika84 simonika84 buna seara, as avea si eu o nelamurire. prietenului meu i s-a retinut o garantie din salariul net de 18 mil, o garantie de 9 mil dupa o luna de munca. lucreaza ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu pentru gestiune mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am lucrat 3 ani de zile la una din bibliotecile Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, unde am fost de acord sa intru in gestiune, implicit ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie gestionar leonte22 leonte22 Am inteles ca se poate retine ca si garantie pentru gestionar intre 1-3 salarii,este vorba de salariu net sau brut? (vezi toată discuția)