avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calculul pensiei de intretinere datorata de cadrele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calculul pensiei de intretinere datorata de cadrele militare si norma de hrana

Buna ziua ! As vrea sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara la o persoana dintr un cadru militar? Se pune in calcul si norma de hrana?Sau doar salariul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 18:52, 4 Martie 2015
Inainte norma de hrana se dădea în natură. Din cauza costurilor de depozitare, transport, etc s-a renunțat la acest sistem, m-ai ales că în caz de alarmă spre finalul perioadei lunare aferente dreptului militarul nu prea m-ai avea ce lua cu el. Similar se întamplă cu echipamentul. Fiecare își cumpără ce are nevoie, nu iși mai ia întreaga ținută pentru că unele articole se uzeaza mai repede altele nu, functie de specificul muncii. În ceea ce priveste aceste venituri ANAFUL s-a exprimat foarte clar printr-o decizie. După cum văd pe aici se dau toți cu părerea iar unii chiar nu au habar. Am intervenit deoarece un amic al meu a fost în aceeași situație. I s-a pus la calcul inclusiv drepturile de echipament. A făcut o cerere la ANAF care s-a exprimat referitor la acest aspect (ce se constituie venit - de aceea nu plateste cass, somaj la astea caci daca le-ar primi in natură ii dai o conserva cas, 2 conserve si un ou somaj, o pereche de ciorapi sau un bocanc pentru contributia la pensie samd), cu raspunsul Anaf a făcut recurs, instanta a tinut cont de acesta si a recalculat pensia alimentara. Dacă nu aveti habar nu mai luati sperantele oamenilor. Omul intreaba poate il ajuta cineva nu sa il incurce, mai ales nu toti au bani pentru unii care nu fac nimic si daca se rezolva se bat cu caramida in piept daca nu se rezolva iti spun ca atat au putut face si ca mai mult si nimeni nu poate, dar bani ti -au fost luati. Ar trebui sa se permită ca omul sa se apere singur, asa cum poate cu vorbele lui. Cine cunoaste intelege ce vrea omul ! Nu este nevoie de cuvinte din carti si robe somptuase.
Buna seara,
Nu te contrazic insa, norma de hrana a fost "conceputa" ca un supliment de hrana pentru militarul sau angajatul care o primeste adica, la inceput s-a acordat sub forma de alimente, ulterior s-a trecut la acordarea contravalorii acestor alimente si se poate reveni oricand la forma initiala. De asemenea conosc situatii in care militarilor li se acorda masa calda la popota unitatii si li se opreste contravaloarea din norma de hrana. De asemenea, daca pleaca in misiuni ori la cursuri, pentru perioada respectiva nu li se acorda norma de hrana. Cum s-ar putea stabili o suma din norma pentru pensia alimentara. Daca aceasta suma se ia in considerare la plata pensiei alimentare si dupa o luna nu se vor mai aloca fonduri ci se vor distribui alimente sau mese calde la popota pentru toti militarii sau cei care beneficiaza de acest drept, ce se intampla atunci?
In fine, daca cineva a fost obligat sa plateasca si din norma de hrana pensie alimentara inseamna ca nu a prezentat el, avocatul si/ sau institutia unde lucreaza, norma care reglementeaza acordarea acestui supliment de hrana.
eu am fost in situatia descrisa si nu mi-a fost oprita pensia din norma de hrana decat din salariu ps:eu sunt militar
Bine dl. rrobert ca ii faci pe ceilalti cu oua si cu otet ca n-au habar, ca vorbesc aiurea, ca incurca omul in loc sa il ajute, dar uitati-va bine la ce ati scris ca ati scris acolo "Luceafarul..." si tocmai dv. nici nu i-ati dat un raspuns clar omului: se ia sau nu se ia in considerare norma de hrana ? Sau o sa veniti acuma cu raspunsul ca trebuie sa deduca lumea din ce ati scris dv. ca ati vrut sa spuneti nu stiu ce...
Stimate dle. Pilu, daca ați fi citit cu atenție am expus modul cum un cunoscut și-a rezolvat problema. Adica pe scurt ANAF i-a răspuns omului că norma de hrana si drepturile de echipament nu se constituie venituri. Deci nu sunt luate în calcul la calcularea pensiei alimentare de către instanță. Restul a fost o oarecare argumentatie. Nu am studiile juridice pe care dvs. probabil le aveți. Am expus o situație în urma căreia o persoană și-a rezolvat o problemă identică. Cel ce a întrebat poate urma aceeași pași ori nu. Cu scuzele de rigoare, doar am încercat să ajut.

Alte discuții în legătură

Cheltuielile de crestere si educare ale minorului corneliacarryna corneliacarryna buna ziua! in urma divortului la notar s-a stabilit custodie comuna cu domiciliul la mama iar tatal trebuie sa plateasca minorului 25% din venituri.Tatal ... (vezi toată discuția)
Norma de hrană se ia în calcul la stabilirea pensiei de întreținere pentru minor? Trafo Trafo Bună ziua ,pentru pensie alimentară pentru un minor ,fiind cadru militar este pus in calcul si norma de hrană!?Va rog daca aveti informații cu privire la ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pensia alimentara in sistemul militar? Grigore112 Grigore112 Buna ziua, as dorisi eu sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara daca sunt angajat al Mapn? si daca ne intelegem pe cale amiabila, cum se face dovada ca ... (vezi toată discuția)