avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 10
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 10

Am urmatoarea situatie:
Am depus in termen notificare pentru un imobil. Ulterior un potential mostenitor care nu a depus notificare prin executor, a actionat in judecata Primaria in scopul recuperarii in natura a imobilului respectiv.
In acest moment imobilul se afla in patrimoniul Primariei care sustine ca pina cind nu se va finaliza procesul nu-mi poate retroceda mie imobilul.
Intrebari:
Cine are prioritate?
Cum pot dovedi ca eu sunt singurul mostenitor iar cealalta persoana nu are acest drept?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 22:07, 26 Septembrie 2007
Pentru situatia in care a fost depus dosarul la prefectura, exista toate actele posibile de proprietate, mostenire, dar nu s-a facut notificare prin executor judecatoresc pana in prezent, se mai poate face ceva pentru recapatarea imobilului ?
Era necesar sa depuneti notificare prin executorul judecatoresc pina la data de 14.02.2002. Acum e prea tarziu sa mai faceti ceva. Legea e lege!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate-obtinere ion29m ion29m Buna ziua,doresc sa aflu daca exista vreo firma care se ocupa cu retrocedarea de terenuri intravilane in Bucuresti.Parintii au detinut in sectorul 6 un teren ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren Sofoclis Sofoclis In baza legii 58/74 mi`a fost luata suprafata de 91 mp, din total 136 mp. In anul 1986, in urma demolarii abuzive, aceasta suprafata de 91 mp, nu mi`a fost ... (vezi toată discuția)
Retrocedare ContSters125561 ContSters125561 cum pot sa-mi recuperez un teren care mi'a fost luat in 1987?toti avocatii la care am apelat imi spun ca este pierdut daca nu am actionat pana acum.In 1990 am ... (vezi toată discuția)