Cesionarea promisiunii de v/c nu este o "practica" in cazul unei tranzactii intre persoane fizice.
Avand in vedere ca aceasta clauza a fost introdusa in promisiune fara a vi se atrage atentia in mod deosebit de catre notar (in paranteza fiind spus, notarul avea obligatia sa explice ambelor parti cat mai clar obligatiile asumate prin semnarea promisiunii
inclusiv consecintele neincheierii tranzactiei la data stabilita in promisiune precum si posibilitatea prelungirii termenului prin act aditional) poate duce la supozitia ca promitentul cumparator se afla in cardasie cu notarul.
Ati afirmat ca promitentul cumparator se ocupa cu vanzari/cumparari iar actele se fac la notarul respectiv, verificati pe site-ul instantelor de judecata (portal.just.ro) daca exista procese in care sa fie implicat promitentul cumparator si care sa aiba drept obiect tranzactii nefinalizate din cauza acestuia.
Pina la urma, v-ati prezentat sau nu la notar la data stabilita in promisiune (16) pentru incheierea tranzactiei?
Pe 16 il sun sa-mi spuna ora, si-mi spune ca o cumpara pe numele lui dar sa mai astept 2-3 zile.Dupa 2 zile I-mi dau seama ca ceva este in neregula si merg la dna notar.
De aici rezulta ca v-ati prezentat in 18.
Trebuia sa nu acceptati "propunerea" cumparatorului de a amana cu 2-3 zile si va prezentati la notar in 16.
Apelarea la ajutorul avocatului stagiar trebuia sa o faceti anterior semnarii promisiunii si ati fi eliminat o parte din riscurile pe care le presupun astfel de tranzactii.
DIn acest motiv este bine sa te informezi, sa ceri cat mai multe opinii si in primul rand sa apelezi la profesionisti. Altfel ajungi sa cheltui mai mult, timp, bani, consum nervos, poti sa mori cu dreptatea "in mana".
Daca nu ajungeti la o intelegere pe cale amiabila nu v-a ramane decat sa apelati la instanta de judecata cu sanse mari de castig avand in vedere ca tranzactia nu s-a incheiat din cauza promitetulu cumparator.