avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de mediu - Imposibila
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de mediu - Imposibila

Salut,

Un prieten a venit in tara acum 1 an si 6 luni. A adus cu el o masina, un SAAB, din suedia, cu acte pe numele lui, primit acolo cadou. Nu a reusit sa realizeze prea multe venituri aici asa ca a trebuie sa faca rost de bani sa plece iar in afara. Dupa luni de discutii cu el mi-a vandut masina asta, in stare impecabila pentru derizoria suma de 350 euro... eu muncesc pe 300 deci nu a fost foarte greu sa strang banii astia. Am hotarat sa o inscriu pe romania, deoarece in actele ei originale de cand a fost fabricata scrie clar : MOTOR 1985 CM3, BENZINA, 216g/CO2, EURO 4.

Am fost repede sa fac un calcul cu aceste valori iar rezultatul : 412 euro taxa de mediu.

Dau o fuga azi la RAR, 2 ingineri si 3 imbecili s-au invartit 40 de minute pe langa masina, sa imi spuna ca aceasta nu are serie la motor, ei nu o gasesc. Dupa inca 30 de minute vine inginerul la mine, si imi arata 3 serii de motor ce pot fi trecute in cartea masinii cea noua, de Romania. Dar imi spune clar si la obiect, toate sunt norme EURO 3 cu poluare de 210 g/CO2. Iau aceste valori, ma duc sa fac un calcul, surpriza 2400 euro ... :O #-o#-o#-o . Imi venea sa plang langa masina....

Vreau sa stiu si eu daca asa ceva e normal, ca taxa sa fie de n ori mai mare decat pretul masinii, :sorry: , si sa imi schimbe ei normele din fabrica ale unei masini de la EURO 4 la Euro 3.

Daca nu pot face nimic sa evit taxa asta, deja am inchiriat o platforma sa ma duc la Silistra, unde mi s-a cerut 450 euro pentru inmatriculare cu asigurare+ITP si toate actele, si inca 200 euro, pentru un avocat de acolo sa imi faca buletin de bulgaria (dubla cetatenie), sa imi inscriu masina pe numele meu direct in acte.

Va multumesc, astept un raspuns competent !:(
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 07:24, 12 Martie 2015
mottofreee a scris:

Solicitati inginerului /RAR un raspuns scris cu criteriile pe care dansi le au in vedere la stabilirea normei de poluare pt masina dvs.


Corect. Adresa prin care cereti raspuns in scris, cu actele masinii in care este mentionata norma Euro4 anexate. Formulat un pic mai taios (eventual intrebat care sunt calificarile specialistilor care au ales sa ignore niste documente si ce criterii au fost folosite, daca s-a luat legatura cu producatorul , etc) si s-ar putea sa fie un pic mai mielusei in scris si sa revina asupra incadrarii.

Daca mergi pe calea asta, pot sa te ajut in formulare contondenta, dar politicoasa si oficiala. Gratis, ca-mi place sa rasplatesc statul pentru binefacerile cotidiene. Ca tot mi-am taiat azi irecuperabil in cauciuc in linia de tramvai. Mesaj privat in caz ca doresti.
RAR -ul in Romania reprezinta "stat in stat" asa ca orice document extern din Germania, Suedia, Franta, RAR-ul nu il ia in considerare, daca ati "trecut" rar-ul acum sunteti in baza de date si puteti fi vizibil din orice judet..
@__66
Ce va impiedica sa circulati in continuare cu autoturismulinmatriculat pe numele amicului?
Daca aveti carte verde si verificare tehnica valabile, bagati-i benzina si dati-i bice!
Incerc o explicatie la cele de mai sus.
Proprietatea are trei atribute : posesia, folosinta si dispozitia.
D-voastra va e suficient daca in relatia cu autoritatile puteti dovedi dreptul de folosinta al bunului.
Aceasta o puteti face in baza unui simplu contract de comodat (folosesc denumirea arhicunoscuta).
Temeiul legal al incheierii unui astfel de act este dat de art. 2146 din ncc
[ link extern ]
Daca nu exista impotriva d-voastra o hatarare a unei instante din Romania care sa va interzica dreptul de a conduce autovehicule din categoria B (in acest caz), nicio autoritate nu poate sa va interzica sa folositi autoturismul amicului.
Si nimeni nu-l poate nici pe el obliga sa-l vanda sau pe d-voastra sa-l cumparati acel autoturism.
Sper ca m-am facut inteles!
P.S. Va dau o adresa unde puteti verifica daca autoturismul are carte verde si inspectia tehnica valabila
[ link extern ]
În rubrica Besiktningsuppgifter - Date de inspecţie se afişază Besiktningstermin - Perioada Inspecţie şi Senast godkända besiktning - Ultima inspecţie aprobată)
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2015
DlGoe, utilizator
Salut am si eu un Renault Clio 1.5 dci adus din Italy avea motorul stricat asa ca am vb cu mai multi mecanici si mia zis sal schimb asa ca lam schimbat dar nam nici o dovada e vreo problema la RAR daca nu e motorul ei?
Motorul este piesa de schimb, dar tr sa faceti dovada ca l-ati cumparat,,,,cu o facture...nu va cere document de la service... pt caroserie cere doc de instalare-service..
daca este exact tipul de motor care a fost initial pe ea...nici o prob...atentie la catalizator..va purifica tare..noxe, etc.
deci o factura de la prieteni desmembrari..

Alte discuții în legătură

Timbrul de mediu - incadrare autoturism panzarumitica panzarumitica avand in vedere legislatia romaneasca si cea europeana, va rog sa-mi spuneti, un autoturism FORD FIESTA, prima inmatriculare 30.09.2005 ITALIA, capacitate ... (vezi toată discuția)
Retur masina second hand cu vicii zuzucel zuzucel Buna ziua! Am cumparat o masina WV Golf 4t,benzina, din anul 2003 la pretul de 2800 euro,adusa din Germania, neinscrisa la noi. In acte (brief mic) este ... (vezi toată discuția)
Schimbare motor cu unul identic S.V.K. S.V.K. Salut am 18 ani (detin permis de conducere) si un ford mondeo mk1 din 1995 cu un motor de 1.8 benzina 115 cai,motorul a fost schimbat cu unul identic (cod: ... (vezi toată discuția)