avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de acces cu servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de acces cu servitute

Buna ziua.
Sunt proprietarul unui teren cu casa in centrul orasului. Proprietatea este a3a si ultima dintr-un lot parcelat in 3 proprietati. In acte exista si se plateste impozit pe drumul de acces fiind specificat chiar ca accesul se permite pietonal si auto. In urma cu multi ani cand terenurile se aflau in proprietate sattului vecinu din fata a inchis accesul meu la proprietate facand ca o bucla la proprietatea sa. Accesul il facem pe o alee invecinata(prin bunavointa vecinului), paralela cu cea care ar trebui sa fie allea noastra de acces. Am dori sa putem trece pe calea pe care avem servitutea , deoarece in orice moment vecinul binevoitor ne poate inchide accesul la drumul sau astfel devenim izolati.
-Care credeti ca ar fi o solutie pentru aceasta situati, o actiune in instanta, adresa la primarie ? Pe cale amiabila nu am reusit .
-O alta problema a acestui drum este latimea lui, care are 2,85 m, latime ingustata de contorul de gaz cu inca aprox. 30cm deci ar fi undeva la 2,5 m, o latime care cu greu permite accesul unui autoturism fara sa ne gandim Doamne fereste la un incendiu unde masina pompierilor sau salvarea nu ar avea cum sa ajunga.
-La aceasta problema credeti ca am avea o rezolvare?

Va multumes anticipat pentru raspunsuri si sfaturi.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:25, 15 Martie 2015
Dacă acest drum de acces există stabilit în acte se poate face acțiune confesorie de servitute , neevaluabilă în bani prin care se apără un drept de servitute existent, stabilit. Puteți solicita chiar daune. Mai puteți formula acțiune în răspundere civilă delictuală cu obligarea vecinului la deblocarea drumului de acces,
Despre lătimea acestui drum , codul civil nu o stabilește . Pe de altă parte ați spus că acest drum de servitute există prin urmare ar trebui să aibă stabilită și lățimea. Regulamentul general de urbanism stabilește cam la3,5m .În favoarea cui este stabilit acest drum și în obligația cărui fond este? Un avocat!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute liliana2022 liliana2022 doresc sa ma ajutati cu urmatoarea problema: suntem cativa proprietari care am cumparat unul in spatele celuilalt lasand un drum de servitude de 4m in ... (vezi toată discuția)
Reglementare drum acces vood0o vood0o Am achizitionat de curand o casa, iar accesul se face pe un drum de acces (drum de servitute). Pe acest drum fiecare din locatari (3 cu mine) detine o cota ... (vezi toată discuția)
Care e latimea minima pentru un drum de servitute? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Cumpar 27 arii teren dar nu am acces la el direct de la strada. Pentru aceasta, vecinul din fata, care are front de 27 metri la strada, imi da o bucatica de ... (vezi toată discuția)