@bellefille,
Pentru relatiile cu Primaria, vo rog sa consultati partea finala a L230/2007:
- CAP. 7. Raportul dintre administraţia publică locală şi centrală şi asociaţiile de proprietari;
- CAP. 8. Sancţiuni;
- CAP. 9. Dispoziţii tranzitorii şi finale;
Cand contesti o actiune/inactiune, un calcul eronat si asociatia iti raspunde "in doi peri", te poti adresa, de obicei in scris, SAP (la noi se cheama serv. as. prop.).
Personal am fost vizitati la sediu asociatiei de cate doi inspectori sau am fost chemat cu documente doveditoare la sediul SAP, unde s-au clarificat toate problemele; mentionez ca asociatia noastra - de fapt presedintele, nu a fost amendat niciodata, in tot intervalul de cand administram aceasta asociatie - dar cunosc in Iasi, multe exemple de presedinti si chiar administratori care s-au pricopsit cu cate o amenda in valoare de 500 lei; cunosc un singur exemplu in care, datorita activitatii necorespunzatoare, unui administrator i s-a luat Atestatul, fapt pentru care as. prop. i-a desfacut CIM.
Deci se poate si va rog sa nu mai faceti comparatii cu activitatea primariilor de sector - desigur, din Bucuresti. Si la noi au fost perioade in care la acel birou lucrau adevarati profesionisti si lucrurile chiar mergeau f. bine, dar mai sunt si perioade cand activitatea acestora este mai "lejera"...
Cand un proprietar poate actiona in instanta as. prop.?
- pai cand proprietarul nu mai are nicio speranta ca problema lui va fi rezolvata la nivelele inferioare;
- cand constata ca o hot. a AG este neconforma sau chiar ilegala;
- mai sunt situatii de tulburare de posesie;
- atunci cand un proprietar face viata imposibila vecinilor;
- atunci cand o hot. a instantei - in ceea ce il priveste, considera ca nu este conforma cu realitatea si are elemente noi care nu au fost incluse in judecata de fond...
@ausfahrt,
M-am lamurit si cu dumneata. Mai ieri ziceati ca chipurile vine un bucatar care nu le are cu calculele, adica de fapt omul nostru este "nu le are" cu oarece calcule si atunci apeleaza la un specialist...
Acum ziceti ca:
Trebuie sa fiu vreun geniu financiar sa imi dau seama ca lipsesc bani din casa ?!?!?! Si ca administratorul si presedintele sunt murdari de frisca la guritza ?
Pai vedeti ca va contraziceti? Adica ori le ai, ori nu le ai - din doua, una. Bun nici bucatar nu esti, dar nici geniul in matematica sau contabilitate ca sa ajungi la concluzia citata - ce faci? Intocmesti o contestatie frate. Astepti frumusel 10 zile si tre' sa primesti un raspuns. Daca raspunsul este evaziv, nu este la obiect, nu clarifica chestiunea pe care ai contestato, poti urma pasii de mai sus, eventual direct in instanta.
Acolo, in primul termeni soliciti o expertiza financiar-contabila pe nshpe ani si instanta trimite un expert judiciar pe capul asociatiei si totul este ok - adica vreau sa spun ca se va clarifica - aveti dreptate ori ba.
Va rog sa ma credeti ca am fost in aceasta situatie cam de trei ori - si nu am avut probleme, iar daca citezi pe @elga50, da citatul complet, nu trunchiat, ca sa nu fie vorba ca tre' sa schimbam constitutia.
Ce vreau sa spun? Dumneata contesti la asociatie ceva punctual - o factura, o repartizare, un "avion" al administratorului si soliciti sa consulti - da, da, sa consulti factura (probabil ca valoare), sa ti se demonstreze ca repartizarea cheltuielilor s-a facut in mod legal - altceva cam ce-ai vrea sa mai faci sau sa consulti - asat asa in prima faza, pentru ca daca ai constatat marlanii si nu se rezolva pe loc sau in cursul lunii urmatoare - am zis, sarim la nivelel urmatoare de contestare.
Cam asa vad eu rezolvarea acestor chestiuni.