avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata chiriei, reziliere contract, evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata chiriei, reziliere contract, evacuare

am o speta...daca unui chirias i se reziliaza contractul de inchiriere al unei locuinte inchiriata de la stat respectiv Consiliul local, reziliere pentru neplata chiriei, iar pana la pronuntarea instantei pentru evacuare chiriasul ocupa in continuare locuinta.... intrebarea este daca acel chirias mai datoreaza chirie....nemaiavand contract de inchiriere. Multumesc #-o
Cel mai recent răspuns: angi2011 , utilizator 09:18, 20 Martie 2015
Se poate face o noua actiune pt acei bani, se cere contravaloarea lipsei de folosinta.
Nu am inteles !

Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
MA INTERESA DACA EU...NOI CA PROPRIETARI MAI DEBITAM CHIRIE LA PERSOANA CARE LOCUIESTE EFECTIV IN LOCUINTA FARA CONTRACT SI ESTE IN CURS DE EVACUARE. Legea Codul Civil ...spune ca se datoreaza chiria prevazuta in contract pana la data eliberarii efective a locuintei. Insa....care contract? acesta fiind reziliat din motive de neplata.
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2015
angi2011, utilizator
eliberarii efective...scuze
Nu mai scrieti cu majuscule si nu mao postati mesaje consecutive, folositi butonul " editeaza "

Care proprietari, reprezentati statul ?
In actiunea de evacuare puteati pretinde si suma ce v-o datoreaza.

Alte discuții în legătură

Executarea silita pentru neplata chiriei si art. 1831 din noul cod civil madoiclimber madoiclimber Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai complicata ca urmare a unui contract de inchiriere pe care l-am avut anul trecut, eu fiind proprietarul. ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala-evacuare gilmi gilmi Buna ziua, va rog ca-mi spuneti daca in cazul unui proces de evacuare ptr. lipsa de titlul si in care instanta de fond a admis cererea reclamantei, aceasta din ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi nsemeniuc nsemeniuc Exista vreun motiv pentru a nu putea evacua pe loc (eventual cu sprijinul politiei) niste chiriasi care nu au respectat contractul, in care exista mentiunea ca ... (vezi toată discuția)