avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata chiriei, reziliere contract, evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata chiriei, reziliere contract, evacuare

am o speta...daca unui chirias i se reziliaza contractul de inchiriere al unei locuinte inchiriata de la stat respectiv Consiliul local, reziliere pentru neplata chiriei, iar pana la pronuntarea instantei pentru evacuare chiriasul ocupa in continuare locuinta.... intrebarea este daca acel chirias mai datoreaza chirie....nemaiavand contract de inchiriere. Multumesc #-o
Cel mai recent răspuns: angi2011 , utilizator 09:18, 20 Martie 2015
multumesc frumos, cunosteam articolul 1831 din codul civil, dar au fost interpretari diferite...
Problema dv. e juridica sau contabila? Ca ceva nu pricep... juruduc, e clar. Contabil, nu cunosc, intrebati la sectiunea de specialitate.
Eu intocmesc contractele de inchiriere si le dau in debit. Sunt situatii cand nu am prelungit contractul de inchiriere, din cauza datoriilor pe care le au, insa chiria a fost debitata deoarece locuinta era ocupata. Auditul intern spune ca nu trebuia debitat si facturat in continuare daca nu mai exista contract de inchiriere. Eu m-am legat de acel articol 1831 din Codul Civil care spune ca datoreaza chirie pana la eliberarea efectiva a locuintei. Auditorul spune ca acel articol precizeaza ca este obligat la plata chiriei din contract, iar contract nu mai este....insa din punctul meu de vedere este obligat la plata chiriei prevazuta in contractul pe care l-a avut.....cu aceste probleme ma confrunt si de asta am apelat aici. Mie nu mi se pare normal sa nu mai datoreze chirie cu sau fara contract atata timp cat ocupa locuinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita pentru neplata chiriei si art. 1831 din noul cod civil madoiclimber madoiclimber Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai complicata ca urmare a unui contract de inchiriere pe care l-am avut anul trecut, eu fiind proprietarul. ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala-evacuare gilmi gilmi Buna ziua, va rog ca-mi spuneti daca in cazul unui proces de evacuare ptr. lipsa de titlul si in care instanta de fond a admis cererea reclamantei, aceasta din ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi nsemeniuc nsemeniuc Exista vreun motiv pentru a nu putea evacua pe loc (eventual cu sprijinul politiei) niste chiriasi care nu au respectat contractul, in care exista mentiunea ca ... (vezi toată discuția)