avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Programul prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Programul prima casa

Buna seara,

Am rugamintea sa ma lamuriti cu o problema. O persoana care indeplineste conditiile pentru inscrierea in programul prima casa, daca primeste mostenire o casa se mai poate inscrie in acest program ? Scuze pentru repetitii.
Multumesc pentru eventualul raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:24, 15 Martie 2015
cota parte-Fractiune a dreptului de proprietate comuna asupra unui bun sau asupra unei mase de bunuri.
1/1 inseamna 1 adica una bucata casa care daca e mai mare de 50 m2 face ca persoana sa nu mai fie incadrata in program.
cititi cu atentie fragmentul si o sa vedeti ca persoana la care va referiti se incadreaza in program pt ca are o casa cu suprafata mai mica si o cota parte - fara sa conteze suprafata , mostenita.
@lucian, vb de un singur mostenitor ? Apoi e important de stiut ce inseamna " Primeste o mostenire ", avem un deces sau nu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate exclusiva? raptory2003 raptory2003 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatia: in urma decesului tatului meu, in urma succesiunii, mi-au revenit 3/8 parti dintr-un imobil. Conform Legii ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibil pentru programul prima casa? Anonim_00 Anonim_00 Buna ziua, As dori sa accesez un credit imobiliar prin programul Prima Casa, sunt necasatorit insa detin: 1. cota parte 3/8 dintr-un apartament cu o ... (vezi toată discuția)
Declaratie credit prima casa Iryna_47462 Iryna_47462 Buna ziua! sunt in curs de derulare a unui credit prima casa si intampin probleme in legatura cu declaratia referitoare la proprietatea cu suprafata mai mica ... (vezi toată discuția)