avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... perioadă valabilitate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

perioadă valabilitate

Bună ziua .Se tot vorbește despre obligativitatea de a avea autovehcolul dotat cu trusă medicală ,stingător și triunghiuri reflectorizante omologate ,dar și aflate în perioada de valabilitate .Despre acest ultim aspect nu am găsit niciun act normativ.Știe cineva ce normă obligă la perioadă de valabilitate ,desigur dacă există și nu este doar invenție.
Cel mai recent răspuns: sasugorj , utilizator 07:27, 19 Martie 2015
Cel mai probabil se refera la perioada de valabilitate a continutului din trusa medicala.

Trusa medicala de prim ajutor

Trusele medicale pe care esti obligat sa le ai in masina sunt reglementate de Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 987/2007.

Conform actului normativ, ambalajul trusei sanitare auto trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

sa asigure o etanseitate corespunzatoare pentru protejarea continutului fata de praf, umezeala, carburanti si uleiuri, printr-un sistem de inchidere ferm;
sa fie dimensionata corespunzator, in vederea depozitarii si asigurarii integritatii componentelor din continutul trusei sanitare auto.

De asemenea, eticheta trusei trebuie sa contina denumirea produsului, denumirea si adresa producatorului sau, in functie de situatie, denumirea si adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piata.

Continutul minim al trusei sanitare auto:
1. Instrumentar:

o foarfeca cu ambele varfuri boante, cu lama taietoare pentru material textil tip postav gros de minimum 2
un dispozitiv intermediar pentru respiratie gura la gura cu valva unidirectionala sau filtru

2. Materiale sanitare

o rola leucoplast;
minim patru bucati de pansament rapid (plasture);
cel putin cinci pachete a cate 25 bucati de comprese de tifon sterile;
fasa tifon – minim doua bucati pentru fiecare dintre dimensiunile: 5cm X 4m si 10 cm x 4 m;
doua bucati de bandaj nedeformabil (ca dimensiuni, trebuie sa aiba doua laturi de minim 80 cm);
cel putin doua bucati de pansament steril adsorbant de dimensiuni diferite;
o fasa elastica;
doua perechi de manusi de unica folosinta (pot fi confectionate din latex sau polietilena).

3. Alte materiale

cel putin 6 ace de siguranta;
minim o folie de supravietuire izoterma care sa aiba dimensiunile 2,10 m x 1,60 m;
o brosura de instructiuni de prim ajutor, autorizata de MS;
lista cu continutul trusei.

Triunghiurile reflectorizante

Asa cum stabileste Codul Rutier, esti obligat sa ai doua astfel de produse in masina, atunci cand circuli pe drumurile publice.

Potrivit informatiilor de pe pagina de internet a Inspectoratului General al Politiei Romane, triunghiurile reflectorizante pot fi comercializate legal daca dispun de comunicare de omologare internationala acordata de oricare dintre autoritatile administrative din tarile semnatare ale Acodului de la Geneva din 1958.

Un triunghi reflectorizant omologat international poate fi recunoscut dupa marca de omologare, reprezentata de litera E si codul tarii care a acordat omologarea incadrate intr-un cerc, precum si o serie de identificare.

Stingatoarele de incendiu

Extinctoarele sunt reglementate de Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor. Conform art.50 din acest act normativ, punerea pe piata a acestui tip de produs se face pe baza evaluarii conformitatii fata de reglementarile Inspectoratului General al Corpului Pompierilor, pe baza Metodologiei de certificare a conformitatii aprobata prin Ordin al Ministrului Administratiei si Internelor.

Stingatorul de incendiu pe care esti obligat sa il ai in masina trebuie sa se afle in garantie si sa aiba inscriptionat termenul de valabilitate.
Mulțumesc frumos !Un mic detaliu,totuși, pentru care insist .Pe trusa medicală trebuie să fie inscripționat și termenul de valabilitate ,după care trebuie înlocuită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda trusa medicala si stingator cu termen de valabilitate expirat dorely dorely Buna ziua ,am o problema cu un proces verbal si vreau cu stima sa va intreb daca ma puteti ajuta cumva.Este o amenda pentru ca am avut trusa medicala si ... (vezi toată discuția)
Care sant dotarile obligatorii ale autoturismului ? armo armo in ultimul timp s-au indesit controalele la stingatoare , truse medicale , triunghiuri , veste reflectorizante . va rog comunicati-ne legea , articolul etc ... (vezi toată discuția)
Trusa medicala obligatorie mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Conform carei legi este obligatorie trusa medicala in societatiile comerciale, cu, comert cu ridicata al produselor farmaceutice? (vezi toată discuția)